Menu Sluiten

Sint Lucas Venezia

SINT LUCAS ANTWERPEN 75 JAAR

Sint Lucas Antwerpen bestaat volgend jaar 75 jaar en het is onze ambitie om dit gebeuren in de verf te zetten met een aantal opmerkelijke onderwijsinnovatieve projecten. We willen deze verjaardag niet aangrijpen om terug te kijken naar het verleden, maar om onze blik vooruit te presenteren. Daarom gaan we dus vooral projecten uitwerken die ten dienste staan van alle studenten (toekomstige, huidige en afgestudeerde). Het project 'Mapping Venetië' is het kick-off project van 75 jaar Sint Lucas Antwerpen.

SINT LUCAS VERHUIST VOOR EEN WEEK NAAR VENETIE

Met het ‘Mapping Venice’ project wil SLA dit najaar, tijdens de herfstvakantie van 1 tot 8 november, studenten SLA (90-tal) en studenten Fotografie de unieke kans geven om Venetië te ontdekken en om ‘en passsant’ ook de Biënnale te bezoeken.
Dit unieke project stellen we open voor alle studenten uit de afstudeerrichtingen Grafische Vormgeving, Vrije Kunsten en Juweelontwerp van Sint Lucas Antwerpen en voor de studenten van de bacheloropleiding Fotografie van KdG. Alle tussenschotten die bestaan tussen de opleidingen onderling en tussen de verschillende studiejaren worden weggehaald. De groepen worden interdisciplinair samengesteld met een mix van studenten van bachelor 1 tot en met masterniveau.
Gedurende deze projectweek krijgen de studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan één van de workshops die we organiseren ism specifieke Venetiaanse culturele instellingen of met gepassioneerde Venetianen.

SINT LUCAS IN EEN UNIEKE SAMENWERKING MET O.A. MUSEO CORRER, FONDAZIONI CINI...

Het doel is om Venetië te leren kennen vanuit een intense, participatieve aanpak, vertrekkende vanuit de inhoud van de huidige Biënnale van Venetië en met de klemtoon op het ‘lokale’ en niet op het toeristische Venetië. Kleine groepjes van 8 à 10 studenten gaan participeren in één van deze workshops, die inhoudelijk uitgewerkt worden door individuele docenten van Sint Lucas Antwerpen.

SINT LUCAS PAVILJOEN OP DE BIENNALE VAN VENETIE

Op de laatste dag van deze projectweek, tijdens een pop-up tentoonstelling in één van de ruimtes van de Arsenale, zullen de verschillende resultaten van de workshops gepresenteerd worden.
Deze ééndagstentoonstelling in het ‘Sint Lucaspaviljoen’ zal die dag toegankelijk zijn voor alle bezoekers van de Biënnale van Venetië.

Gerelateerde berichten
Meer