Menu Sluiten

Master in de Beeldende Kunsten

WAT IS ONZE MASTER IN DE  BEELDENDE KUNSTEN  

Een Masteropleiding in de Beeldende Kunsten heeft een duidelijk uitgesproken ander profiel, structuur en ambitie dan een bacheloropleiding. Als je overweegt om je studies na je bacheloropleiding verder te zetten met een master dan ga je bij jezelf twee fundamentele vragen stellen:  

1. Wat wil je met de reeds opgedane kennis, vaardigheden en attitudes binnen je discipline nu gaan aanvangen?  

Kunst of ontwerp studeren kan nooit een doel op zich zijn, maar is een middel om je eigen doelen te verwezenlijken. Op een masterniveau moet je er echt voor kiezen om het onderwijs in te zetten om een individueel traject uit te werken.  

2. Binnen welke maatschappelijke context wil je graag met je eigen praktijk actief zijn?  

Via de keuze die je maakt voor één van de mastertrajecten, kan je jezelf op een bewuste manier positioneren binnen een breed en divers maatschappelijk-economische context. Op een masterniveau ontwikkel je je werk niet langer binnen een educatieve maar binnen een maatschappelijke realiteit.  

Op Sint Lucas Antwerpen School of Arts bieden we je de mogelijkheid om een praktijk - of context gerelateerde master te volgen.  

Praktijkgerelateerd betekent dat je je wil inzetten op de uitbouw van een toegepaste of een autonome praktijk, onafhankelijk van de artistieke discipline waarbinnen je jezelf wilt specialiseren. Het onderscheid wordt bepaald door het antwoord dat je geeft op de vraag of je liever binnen een marktgeoriënteerde en klantgerichte perspectief te werken of toch verkiest om je vanuit een eigen autonome positie tot ontwerp en kunst te verhouden.  

Een contextgerelateerde master biedt je de mogelijkheid om je eigen praktijk uit te werken waarbij je een bepaald maatschappelijk discours als uitgangspunt neemt. Momenteel bieden we een programma aan binnen drie specifieke contexten: het sociale, het technologische en het politieke. Met andere woorden hoe wil jij het sociale of het technologische of het politieke inzetten om artistiek of ontwerpmatig werk te realiseren. Ook deze drie trajecten kan je volgen onafhankelijk van je persoonlijke artistieke discipline.  


Toelatingsvoorwaarden voor de Master in de Beeldende Kunsten 

Iedereen met een Academische Bachelor in de Kunsten kan rechtstreeks starten in de Master in de Beeldende Kunsten. 

Heb jij een Professionele Bachelor in de Kunsten óf een Academische Bachelor in de niet-Kunsten, dan kan je starten na het volgen van een premaster. Een toelatingsgesprek en het bekijken van je portfolio gaan hieraan vooraf. 

Praktische informatie rond toelatingsvoorwaarden en inschrijving.

Het opleidingsprogramma vind je in het bestand onderaan deze pagina.

Gerelateerde bestanden
Nieuws & agenda
Travellers on the Earth
Travellers on the Earth

Wuhan, China

17/10/2014

Gepost op 12/10/2014
Master exposition 2014
Master exposition 2014

Visuals

Gepost op 1/07/2014
Mastertentoonstelling 2014
Mastertentoonstelling 2014

26/06/2014 › 29/06/2014

Gepost op 6/06/2014
Meer