fbpx

Wegwijs in onze opleidingen

Een studierichting moet je als gegoten zitten, anders kom je geen dag op de schoolbanken door. Laat staan een hele opleiding. Op naar de perfect fit, zodat je met volle zin start én volhoudt.

Je Sint Lucas-leven houdt niet op na je opleiding. Onze alumni weten daar alles van

Sint Lucas Antwerpen houdt je ook na je opleiding graag dichtbij: voor lezingen of workshops, als gastdocent of collega. Zelfs deze site kwam er in samenwerking met een alumnus designer, developer en copywriter. En als onze nestverlaters schitteren, staan wij op de eerste rij te applaudisseren. Als overenthousiaste nonkels en tantes, ja.

Reisbureau Sint Lucas: een (stukje) studie in het buitenland

We sturen je met veel plezier op avontuur naar het buitenland, in de vorm van een stage, internationaal project of Erasmustraject. Om nadien met een koffer vol nieuwe ervaringen en inzichten terug te keren. Een horizon is tenslotte maar een ingebeelde lijn.

Eerste hulp bij hogere studies

Spring eens binnen

Wij kunnen je hier vanalles wijsmaken, maar kom vooral eens zélf een les bijwonen of een docent op de rooster leggen. Onze campusdeuren staan wagenwijd open op deze dagen.

Helpdesk

Raadpleeg hier onze veel gestelde vragen rond inschrijvingen. Sint Lucas is snel en makkelijk bereikbaar via tel. 03 316 12 00 of e-mail. Voor al je twijfels of vragen: bel ons, schrijf ons!

Studentenbegeleiding op maat

Studeren en ondernemen? Studeren en voetbalkampioen worden of studeren met een beperking? Iedereen is hier welkom en studenten met bijzondere wensen krijgen bijzondere steun.

Wat kost je opleiding?
(pintjes niet inbegrepen)

Hoe diep je in je portemonnee moet duiken, hangt af van hoe diep je in het studentenleven duikt en van de opleiding die je kiest. Bereken alvast de inschrijvingskosten en studiospecifieke kosten. Zo weten je ouders waarvoor ze straks gaan werken.

Bespaartips van het huis

Studietoelagen of gespreide betalingen, groepsaankopen of studentenkortingen voor materiaal: we houden je studies graag betaalbaar met deze bespaartips.

Op kot in Antwerpen

Een kot binnen je budget en met de campus vlakbij je bed? Onze vrienden van Gate 15 en STUVO helpen je aan het perfecte dak boven je hoofd!

’t is goed, ik ben overtuigd.
Kan ik me dan nu inschrijven?

Bijna. Je bent nog enkele stappen verwijderd van je studentenleven op Sint Lucas. Check hier welke stap je eerst zet voor de opleiding waar jij voor kiest.

De inschrijvingskosten

Bij inschrijving betaal je je studiegeld en de forfaitaire kosten. Hoeveel studiegeld je betaalt, hangt onder andere af van je recht op een studietoelage, voor hoeveel studiepunten je inschrijft en het soort studiecontract. Bereken je inschrijvingsgeld.

De opleidingskosten

Het volledige kostenplaatje hangt af van je studierichting (lees: heb ik een straffe computer nodig, edele metalen of kilo’s papier). Kies je opleiding en bereken je budget.

“Help, mijn kind wil een kunstopleiding gaan volgen”. Enter de over-tuig-je-ouders-kit.

Ouders vragen zich vaak af of je een toekomst hebt na een kunstopleiding. Het antwoord is een 120 decibels luide “ja”! Met deze kit onder de arm pak je het gesprek slim aan. Zonder roepen en met argumenten waar niemand omheen kan. Succes!

De toelatingsproef… niks om van wakker te liggen!

We vinden het belangrijk dat je op de juiste manier aan de juiste opleiding begint. Daarom willen we eerst even polsen welk creatief vlees we in de kuip hebben. Dat doen we met een thuisopdracht, gevolgd door een goeie (digitale) babbel. Zo kunnen we nadien samen het jaar invliegen, in de juiste richting.


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Een droog dak boven je hoofd? Een toffe studentenjob?
We got your back.

Infodagen

Je kan heel deze site lezen, ja. Maar je kan ook gewoon eens langskomen op de campus.Om onze studenten en docenten te bestuderen. Zet deze infodagen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van coole workshops tot inspirerende expo’s. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Ons gloednieuwe hoofdkwartier is supersjiek én supervlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Stappend, steppend of skatend: je geraakt er zo.