Praktisch

Van de toelatingsproef tot onze pas geverfde voordeur: zo geraak je hier binnen.

Naast veel goesting heb je waarschijnlijk ook veel vragen. Waar je ons kan vinden en wat die opleiding van je dromen moet kosten, bijvoorbeeld. Geen stress. Hier vind je alle praktische info om binnen te geraken op Sint Lucas (behalve de beveiligingscode).

Campus Sint Lucas Antwerpen_Mie de Backer

Welkom op de sjiekste campus van de stad.

Eindelijk hebben we een nieuw hoofdkwartier. Een gemeenschappelijk dak voor onze kunstopleidingen. En onder dat knap nieuw dak is er plaats zat om in alle rust te creëren en te studeren. Benieuwd? Spring, fiets of step gerust eens binnen… En als je ineens wil blijven, dan schrijf je je gewoon in.

Alle KdG-campussen

Sint Lucas Antwerpen is een onderdeel van moederschip KdG, met opleidingen en locaties verspreid over heel de stad. Ontdek alle campussen van KdG.

Check de campuskalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van coole workshops tot inspirerende expo’s. Vul nu al je agenda!

Zomersluiting

De campus is gesloten van 11/7 tot en met 18/8.

Isaora Sanna

De belangrijkste toelatingsvoorwaarde voor je start op Sint Lucas Antwerpen is motivatie. Bekijk hier ook de andere voorwaarden per opleiding.

Isaora Sanna

De toelatingsproef

We vinden het belangrijk dat je op de juiste manier aan de juiste opleiding begint. Daarom willen we eerst even polsen welk creatief vlees we in de kuip hebben. Dat doen we met een thuisopdracht, gevolgd door een goeie babbel en een extra opdracht op de dag zelf. Zo kunnen we nadien samen het jaar invliegen, in de juiste richting. Wil je Fotografie komen studeren? Dan mag je meteen inschrijven, zonder toelatingsproef.

Hier vind je alle praktische afspraken voor de toelatingsproef

De thuisopdracht

Na registratie voor de toelatingsproef, landt er een eerste creatieve uitdaging in je mailbox. Die werk je thuis uit en breng je mee op de dag van de toelatingsproef. Vraag meteen je opdracht aan.

De studio-opdracht

Ook op de dag van de toelatingsproef zetten we je aan het werk. Wat die studio-opdracht precies inhoudt, is nog een verrassing, maar… breng zeker je tekengerief, fototoestel en ander creatief materiaal naar keuze mee. Prik een datum voor jouw toelatingsproef.

Een goed gesprek

We willen graag weten wie jij bent, wat je inspireert en wat je hoopt te vinden op Sint Lucas. Dat vissen we uit tijdens een babbel, aan de hand van je thuis- en studio-opdracht. Zo maak jij meteen ook live kennis met je toekomstige docenten.

’t is goed, ik ben overtuigd. Kan ik me dan nu inschrijven??

Bijna. Als in: je bent nog een paar stappen verwijderd van je studentenleven op Sint Lucas.

Wat betaal je bij inschrijving?

Bij inschrijving betaal je je studiegeld en de forfaitaire kosten. Dat bedrag hangt af van je richting, maar ook of je recht hebt op een beurs en welke materialen je zoal nodig hebt voor jouw keuze. Bereken je inschrijvingskost.

Wegwijs in onze opleidingen

Moeten je ouders nog overtuigd worden van jouw toekomst als Sint Lucas-student? Of twijfel je zelf nog tussen 2 opleidingen? Hier vind je alle antwoorden.


S.O.S. studeren in Antwerpen

Op kot in Antwerpen

Een kot binnen je budget en met de campus vlakbij je bed? Onze vrienden van Gate 15 en Stuvo helpen je aan het perfecte dak boven je hoofd.

Isaora Sanna

Werkplekken in Antwerpen

Omdat je nu eenmaal niet eeuwig op onze campus kan blijven rondhangen, werken we nauw samen met Studio Start vzw. Zij ondersteunen creatieve starters met wijze raad en betaalbare werkruimtes.

Thomas Lenaerts Fotografie

Een studentenjob in Antwerpen

Wil je je CV alvast vullen met wat werkervaring, of je portemonnee met extra drinkgeld? VDAB,onze eigen KdG Stuvo het ondernemerscentrum van KdG helpen je aan de perfecte studentenjob.

De infodagen (ouders ook toegelaten)

Je kan heel deze site lezen om uit te vissen of Sint Lucas Antwerpen jouw ding is, of… je kan gewoon eens langskomen. Om onze studenten en docenten te bestuderen. En om je ouders enthousiast te krijgen voor de opleiding van je dromen.

Kan ik korting krijgen? Alle info over onze studietoelagen.

Geld mag geen dealbreaker zijn om aan de opleiding van je dromen te beginnen. Dus doen we er alles aan om je ook financieel te ondersteunen. Van gespreide betalingen tot studiebeurzen. Klop voor je inschrijving eens aan bij KdG Stuvo om de opties te bespreken.