fbpx

Praktisch

Van de toelatingsproef tot onze pas geverfde voordeur: zo geraak je hier binnen.

Naast veel goesting heb je waarschijnlijk ook veel vragen. Waar je ons kan vinden, wat heeft Sint Lucas Antwerpen met Karel de Grote te maken, en wat die opleiding van je dromen moet kosten, bijvoorbeeld. Geen stress. Hier vind je alle praktische info om binnen te geraken op Sint Lucas (behalve de beveiligingscode)

Campus Sint Lucas Antwerpen_Mie de Backer

Welkom op de sjiekste campus van de stad.

Eindelijk hebben we een nieuw hoofdkwartier. Een gemeenschappelijk dak voor onze kunstopleidingen. En onder dat knap nieuw dak is er plaats zat om in alle rust te creëren en te studeren. Benieuwd? Spring, fiets of step gerust eens binnen… En als je ineens wil blijven, dan schrijf je je gewoon in.

Alle KdG-campussen

Sint Lucas Antwerpen is een onderdeel van moederschip KdG, met opleidingen en locaties verspreid over heel de stad. Ontdek alle campussen van KdG.

Check de campuskalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van coole workshops tot inspirerende expo’s. Vul nu al je agenda!

Zomersluiting

De campus is gesloten van 11/7 tot en met 18/8.

Isaora Sanna

Toelatingsvoorwaarden

Studio grafische vormgeving, illustratie, communicatie-ontwerp, sieraad of vrije kunst
Fotografie
Master, Pre-master en Advanced master

Isaora Sanna

De toelatingsproef voor de academische bachelor en premaster opleidingen

We vinden het belangrijk dat je op de juiste manier aan de juiste opleiding begint. Daarom willen we eerst even polsen welk creatief vlees we in de kuip hebben. Zo kunnen we nadien samen het jaar invliegen, in de juiste richting. Wil je Fotografie komen studeren? Dan mag je meteen inschrijven, zonder toelatingsproef.

De toelatingsproef duurt 1 dag. Hier kan je je vanaf 12 maart registreren voor de toelatingsproef.

De thuisopdracht voor de academische bachelor opleidingen

Na registratie voor de toelatingsproef, ontvang je een creatieve opdracht in je mailbox. Die werk je thuis uit en bezorg je een week vóór de dag van de toelatingsproef. Zin om er in te vliegen? Vraag meteen je opdracht aan.

Een goed gesprek

We willen graag weten wie jij bent, wat je inspireert en wat je hoopt te vinden op Sint Lucas. Dat vissen we uit tijdens een babbel, aan de hand van je thuisopdracht. Zo maak jij meteen ook digitaal kennis met je toekomstige docenten.

Wanneer?

Registreer je op deze website voor de toelatingsproef vanaf 12 maart.  Prik een datum voor jouw toelatingsproef.

Voorproefje

Wat houden zo’n opdrachten dan juist in? De toelatingsproef is vooral een manier om elkaar beter te leren kennen. Je schrijft een motivatiebrief, stelt jezelf voor en geeft mee wat je inspireert. Daarnaast zal je kunnen kiezen uit een keuzeopdracht: van een zelfportret, stilleven, boekcover tot nieuwe technologie. Meer weten? Klik hier.

Inschrijven

Wat betaal je bij inschrijving?

Bij inschrijving betaal je je studiegeld en de forfaitaire kosten. Dat bedrag hangt af van je richting, maar ook of je recht hebt op een beurs en welke materialen je zoal nodig hebt voor jouw keuze. Bereken je inschrijvingskost.

Wegwijs in onze opleidingen

Moeten je ouders nog overtuigd worden van jouw toekomst als Sint Lucas-student? Of twijfel je zelf nog tussen 2 opleidingen? Hier vind je alle antwoorden.


S.O.S. studeren in Antwerpen

Op kot in Antwerpen

Een kot binnen je budget en met de campus vlakbij je bed? Onze vrienden van Gate 15 en Stuvo helpen je aan het perfecte dak boven je hoofd.

Isaora Sanna

Werkplekken in Antwerpen

Omdat je nu eenmaal niet eeuwig op onze campus kan blijven rondhangen, werken we nauw samen met Studio Start vzw. Zij ondersteunen creatieve starters met wijze raad en betaalbare werkruimtes.

Thomas Lenaerts Fotografie

Een studentenjob in Antwerpen

Wil je je CV alvast vullen met wat werkervaring, of je portemonnee met extra drinkgeld? VDAB,onze eigen KdG Stuvo het ondernemerscentrum van KdG helpen je aan de perfecte studentenjob.

De infodagen (ouders ook toegelaten)

Je kan heel deze site lezen om uit te vissen of Sint Lucas Antwerpen jouw ding is, of… je kan gewoon eens langskomen. Om onze studenten en docenten te bestuderen. En om je ouders enthousiast te krijgen voor de opleiding van je dromen.

Kan ik korting krijgen? Alle info over onze studietoelagen.

Geld mag geen dealbreaker zijn om aan de opleiding van je dromen te beginnen. Dus doen we er alles aan om je ook financieel te ondersteunen. Van gespreide betalingen tot studiebeurzen. Klop voor je inschrijving eens aan bij KdG Stuvo om de opties te bespreken.

Reisbureau Sint Lucas: een (stukje) studie in het buitenland

We sturen je met veel plezier op avontuur naar het buitenland, in de vorm van een stage, internationaal project of Erasmustraject. Om nadien met een koffer vol nieuwe ervaringen en inzichten terug te keren. Een horizon is tenslotte maar een ingebeelde lijn.