fbpx

Praktisch

Van toelatingsvoorwaarden tot je inschrijving

Op deze pagina verzamelen we de praktische info over onze campus, de toelatingsvoorwaarden, studeren in Antwerpen, infodagen en ons internationaal aanbod.

Sint Lucas Antwerpen, School of Arts, maakt deel uit van de KdG Hogeschool. Onder ’toelatingsvoorwaarden en praktische informatie’, kan je per studierichting doorklikken naar alle praktische en administratieve informatie op de KdG-website zoals: toelatingsvoorwaarden, data toelatingsproef, studiegeld en studietoelagen, leerkrediet, en de inschrijvingsprocedure.

Campus Sint Lucas Antwerpen_Mie de Backer

Campus Sint Lucas Antwerpen, dat is 9000 vierkante meter aan atelierruimte, lokalen, exporuimtes, boekenrekken en de nodige plekken om je rustig terug te trekken. Sint Lucas Antwerpen is een onderdeel van moederschip KdG, met opleidingen en locaties verspreid over heel de stad. Ontdek alle campussen van KdG.

Isaora Sanna

Toelatingsvoorwaarden en praktische informatie

Studio grafische vormgeving, illustratie, communicatie-ontwerp, sieraad of vrije kunst
Fotografie

Ontdek alle praktische en administratieve informatie zoals: toelatingsvoorwaarden, data toelatingsproef, studiegeld en studietoelagen, leerkrediet, en de inschrijvingsprocedure.

Isaora Sanna

De toelatingsproef voor de academische bachelor en premaster opleidingen

Voor elk van onze opleidingen is er een toelatingsproef, behalve voor de professionele bachelor fotografie. We willen vooral ontdekken of de opleiding iets voor jou is. Je motivatie, inspiratie en ideeën zijn voor ons minstens even belangrijk dan wat je reeds kan.

Hoe verloopt de toelatingsproef?

De toelatingsproef bestaat uit enkele thuisopdrachten, een dagopdracht en een gesprek op de campus.

De eerste fase omvat enkele thuisopdrachten: een motivatiebrief, een inspiratieopdracht, en een keuzeopdracht rond bijvoorbeeld thema’s zoals een boekcover, portret, ‘dit raakt me’, AI, upcycling of stilleven. Na registratie ontvang je gedetailleerde instructies voor deze opdrachten.

Op de dag van de toelatingsproef wacht je een aanvullende dagopdracht, afhankelijk van je studierichting – Studio Illustratie, Grafische vormgeving, Communicatie-ontwerp of Sieraad. Voor Studio Vrije Kunst omvat de dagopdracht een voorafgaand bezoek aan een museum of hedendaags kunstcentrum, waar je een kunstwerk beschrijft dat je diepgaand aanspreekt.

Onze opleiding omvat niet alleen creatieve expressie, maar ook een groot theoretisch luik om je horizon te verbreden. Wij dagen je uit om niet alleen je vaardigheden te laten zien, maar ook je persoonlijke kijk op de wereld te delen.

Inschrijven

Helemaal overtuigd? Vanaf de eerste infodag in maart kan je je registreren voor de toelatingsproef.


S.O.S. studeren in Antwerpen

Op kot in Antwerpen

Een kot binnen je budget en met de campus vlakbij je bed? Onze vrienden van Gate 15 en Stuvo helpen je aan het perfecte dak boven je hoofd.

Werkplekken in Antwerpen

Omdat je nu eenmaal niet eeuwig op onze campus kan blijven rondhangen, werken we nauw samen met Studio Start vzw. Zij ondersteunen creatieve starters met wijze raad en betaalbare werkruimtes.

Een studentenjob in Antwerpen

Wil je je CV alvast vullen met wat werkervaring, of je portemonnee met extra drinkgeld? VDAB,onze eigen KdG Stuvo het ondernemerscentrum van KdG helpen je aan de perfecte studentenjob.

De infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. 

Studeren in het buitenland

Wil je graag je artistieke grenzen verleggen in het buitenland? Binnen Sint Lucas Antwerpen krijg je de kans naar buitenland te trekken voor een stage, internationaal project of Erasmustraject. Met een internationale ervaring verbreed je je focus en zet je de eerste stap in de uitbouw van een internationaal netwerk.