fbpx

Campus Life

Voortdurend in beweging, met ruimte voor stilleven

Er valt altijd wel iets te zien of te beleven op en rond Sint Lucas Antwerpen: expo’s van onze studenten, een boeiende lezing of een installatie in de binnentuin. De ateliers en studio’s vormen het inspirerende hart van de campus, waar nieuwe ideeën, werken en samenwerkingen ontstaan. We zoeken de dialoog op met de kunstensector, de stad, onze buurt en de wereld. Tegelijkertijd willen we een veilige omgeving vormen. Een rustpunt waar je de tijd krijgt om stil te staan, te observeren en reflecteren.

Onze campus, jouw creatief atelier

Leef je uit in onze werkplaatsen voor hout, metaal, drukkunst en juweel. Of experimenteer in onze grote fotostudio en printroom. Op de campus hangt een persoonlijke sfeer waar mensen elkaar leren kennen én waar je mag maar niet hoeft te verdwijnen in de massa.

Een plek waar je jezelf kan zijn

De vrijheid om je te ontplooien

Sint Lucas Antwerpen is de plek waar je voluit kan zoeken en experimenteren. Wij willen je
de vrijheid geven om je eigen stem te vinden: inspireren en uitdagen, frustreren en aanmoedigen, enthousiasmeren en kritisch laten nadenken …

De start van je netwerk

Een kunstencampus geeft je de kans om je studententijd door te brengen in een omgeving van eigenzinnige geestgenoten. Je bouwt een netwerk op waarbij je elkaar kan motiveren, helpen en steunen.

Tijdens de projectweek werk je samen met studenten van alle verschillende richtingen. We brengen je in contact met de sector via verschillende initiatieven zoals ‘After graduation’ en ‘Verkenning van de sector’

Antwerp Art

Met heel wat musea, kunstgalerijen, theaters, undergroundfeestjes, geheime bars, schone en wringende plekken vormt Antwerpen de ideale habitat voor de hedendaagse bohemien.

Via het platform Antwerp Art vind je de laatste expo’s van kwalitatieve Antwerpse galerijen en een uitgebreid aanbod aan hedendaagse kunst.

Hier worden alleen creatieve grenzen overschreden.

Wij zijn helemaal voor een wereld vol verschil: iedereen moet zich hier goed kunnen voelen. Als creatieve geesten staan we voor veel open, maar seksisme, racisme of ander discriminerend gedrag zijn een absolute no-go.

Download hier onze gedragscode met de gegevens van onze ombuds en alle mensen bij vragen hierrond.


#Markgrave

Onze campus ligt midden in de Brederode en Markgravebuurt, met verschillende fijne plekken in de buurt. Haal een frisse neus in het parkje het Hof Van Leysen of geniet van een koffie of spaghetti bij Kamiel.

Buurtbewoners zijn steeds welkom op onze expo’s en activiteiten. Ben je student, docent, buurtbewoner of –organisatie en heb je een goed idee om de wijk om te wijk artistiek te laten leven? Kom eens babbelen of stuur ons een mailtje. 

Instagramfeed #thisisantwerpSint Lucas Antwerpen in beeld

We kunnen je veel over onze campus vertellen, maar de échte sfeer moet je vooral zien en voelen. Krijg een indruk via dit filmpje, ontdekt het dagelijks leven op onze Instagram en kom vooral langs tijdens één van onze expo’s of infodagen.Alumni van Sint Lucas Antwerpen

Via ons ‘Centre for Unfinished Businesses and Open Future’ willen we onze alumni ondersteunen bij je verdere stappen na het afstuderen. Als alumnus kan je tegen een redelijke prijs blijven gebruikmaken van onze werkplaatsen voor projecten die de ontplooiing van je artistieke praktijk ten goede komen.

Kalender

Laat Sint Lucas Antwerpen je agenda vullen. Er valt altijd wel iets te zien of te beleven op en rond onze campus: van gastlezingen uit het brede kunstenveld tot expo’s en happenings door onze studenten. De jaarlijkse ‘Arty Party’ door onze studenten is een recente traditie geworden.

Expo The Useless Machine – Studio Illustratie


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.