fbpx

Campus Life

Sint Lucas vult de campus, de stad en jouw agenda met bruisende activiteiten.

Er valt altijd wel iets te zien of te beleven op en rond onze campus. Dat kan een coole workshop zijn. Een leerzame lezing. Een confronterende film of een knappe expo. Zelfs voor een festival hier of daar draaien wij onze hand niet om.

Grave buurt, die Markgrave buurt

De omgeving van onze nieuwe campus heeft heel wat te bieden. Maar wij ook natuurlijk. Buurtbewoners zijn hier dus meer dan welkom, om eens binnen te kijken, een ei te lenen of ideeën uit te wisselen. Dat gaat hier creatief knallen in de Van Schoonbekestraat.

Getest en goedgekeurd: hotspots in de buurt

Café Kamiel

Goeie koffie, gratis wifi en een XL terras: buurtlieveling Kamiel heeft àlles voor een creatieve brainstorm. En een goedgevulde maag, want elke donderdag eet je hier spaghetti à volonté (hoera voor de portemonnee). Maak kennis met Kamiel.

Lara kookt voor u

Je buik vol van die eeuwige kotnoedels of geen zin in wat de pot thuis schaft? Straatbewoner Lara kookt voor u en ze doet dat biologisch en lokaal. Loop zeker eens binnen in haar buurtwinkel voor een portie lekker & gezond, of bezoek de website.

Hof Van Leysen

Nood aan wat groen? Wij zitten hier lekker strategisch met 3 parken binnen voetbereik. Ideaal voor een frisse neus na een hele dag in de zeefdrukdampen of om je boom-teken-skills te verbeteren. Wandel gewoon de hoek om richting Hof Van Leysen.

New…

Heb je een nieuw of nog beter adresje ontdekt, laat het ons weten op info.sintlucas@kdg.be.


#Markgrave

Druk zelf mee je stempel op het Instagrambeeld van de campusbuurt. Hashtaggen maar…
Wie echt grondig wil inburgeren in de buurt kan zich aansluiten bij de plaatselijke Facebookgroep. Tussen de verdwaalde poezen en poëzie vind je er heel wat handige tips van locals.

Instagramfeed #thisisantwerp


Aan alle buurtbewoners: zullen we het hier samen nog wat leuker maken? 

De sfeer zit er al dik in, hier in de Markgravebuurt. Maar we willen daar natuurlijk nog een schepje bovenop doen. Met creatieve initiatieven en een shotje verbeelding in het straatbeeld. Wij zijn namelijk superblij met al onze nieuwe buren en willen dat dat in de andere richting ook zo is. Ben je student, docent, buurtbewoner of –organisatie en heb je een zot idee om de wijk nog mooier en leuker te maken? Kom eens babbelen of stuur ons een mailtje. 

#instagram andemeester

Hier worden alleen creatieve grenzen overschreden. Voor hoe we omgaan met elkaar hebben we een gedragscode.

Wij zijn helemaal voor een wereld vol verschil. Op Sint Lucas houden we het daarom graag gezellig voor iedereen. En ja, da’s met serieuze spelregels en ombudsmensen enzo. Maar ook met toffe illustraties, gemaakt door onze studenten.

Een gedragscode, zo serieus. Is dat nodig?

Yep. Niet omdat onze studenten en docenten zich misdragen,
wel omdat we over één ding luid en duidelijk willen zijn:
iedereen is hier welkom en iedereen moet zich hier goed voelen.
Als creatieve geesten staan we voor veel open, maar seksisme,
racisme of ander discriminerend gedrag zijn een absolute no-go.

Sarah Adriaenssens en Joud Toamah

Vragen? Contacteer gerust de vertrouwenspersonen

lynn.schenkels@kdg.be

Ook je opleidingshoofd zal jou helpen.


Hoofden bachelor en master: mie.debacker@kdg.be en reg.herygers@kdg.be

Hoofd advanced master: petra.vanbrabandt@kdg.be

Directeur: ann.laenen@kdg.be


Kalender

Er valt altijd wel iets te zien of te beleven op en rond onze campus. Dat kan een coole workshop zijn. Een leerzame lezing. Een confronterende film of een knappe expo. Zelfs voor een festival hier of daar draaien wij onze hand niet om. 

Sint Lucas Antwerpen vult de campus, de stad en jouw agenda met bruisende activiteiten.

Tijs De Graaff

Alumni van Sint Lucas Antwerpen

Als onze nestverlaters schitteren, staan wij op de eerste rij te applaudisseren.

Campusfilm

Onze campus, dat is 9000 vierkante meter aan atelierruimte, klaslokalen, expozalen, boekenrekken en de nodige plekken om je rustig terug te trekken. De moeite, echt. 
Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Een droog dak boven je hoofd? Een toffe studentenjob?
We got your back.

Infodagen

Je kan heel deze site lezen, ja. Maar je kan ook gewoon eens langskomen op de campus.Om onze studenten en docenten te bestuderen. Zet deze infodagen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van coole workshops tot inspirerende expo’s. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Ons gloednieuwe hoofdkwartier is supersjiek én supervlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Stappend, steppend of skatend: je geraakt er zo.