Alumni

Je Sint Lucas-leven houdt niet op na je studies. Onze alumni weten daar alles van.

Wij houden onze alumni graag dichtbij. Voor lezingen of expo’s, als gastdocent of om samen te werken op mooie projecten. Lokaal of internationaal. Zelfs deze site werd ontworpen, ontwikkeld en volgeschreven door oud-studenten (en ja, ze werden daarvoor betaald). 


Alumnus in de kijker

Als onze nestverlaters schitteren, staan wij op de eerste rij te applaudisseren. Als overenthousiaste nonkels en tantes, ja. 


Lopend alumni project

Air Antwerpen Sierre 

In januari 2012 startte Sint Lucas Antwerpen in samenwerking met AIR Antwerpen een residentie uitwisseling op met Ecole Cantonale d’Art du Valais (ECAV) en de Fondation Chateau Mercier in Sierre.  Dankzij dit project kan elk jaar één Sint Lucas Antwerpen alumnus drie maanden in het wijnbouwstadje Sierre doorbrengen. Omgekeerd nodigen wij ook elk jaar een ECAV Sierre alumnus uit voor een residentie in AIR Antwerpen en een tentoonstelling op onze campus.

Waag je kans

Voor deze residentie heb je een masterdiploma van Sint Lucas Antwerpen op zak (of op zolder) en bezorg je ons een Engelstalige aanvraag samen met :
1. je motivatiebrief 
2. je CV
3. je portfolio 
4. een projectvoorstel (project te realiseren tijdens de residentie) 

Mail je kandidatuur naar Laura Braspenning  (coördinator internationale zaken Sint Lucas Antwerpen) én Alain Quireyns  (artistiek directeur Air Antwerpen).  Wie weet werk jij straks een seizoen in de inspirerende alpenlucht.


Voorbije alumni projecten

Suomussalmi 

Voor dit project sloegen we de handen in elkaar met de Finse gemeente Suomussalmi en de Aalto University – Department of Art & Design. Acht alumni trokken voor een workshop naar Suomassalmi, een klein dorp dicht bij de Russische grens. Daar werkten ze samen met enkele Aalto alumni aan een voorstel voor een nieuw monument ter nagedachtenis van de Winteroorlog.

Buzzkruit 

Voor BUZZKRUIT werkten we samen met Antwerp Powered by Creatives, de Academie voor Schone Kunsten en Universiteit Antwerpen – afdeling productontwikkeling.  Tijdens Us By Night speelden we matchmaker voor bedrijven en ambitieus creatief talent: grafische vormgevers, PR wonders, productontwikkelaars, webdesigners, (interieur)architecten, (multi)media experts, innovatiestrategen en andere mirakelmensen. 

Exploring New Worlds

Vijf  van onze oud-studenten fotografie kregen de kans om hun werk te presenteren tijdens het Breda Foto Festival. Ze deden dat in het goede gezelschap van vijf alumni van Ringling College of Art & Design, Sarasota, Florida. Een uniek en internationaal platform en ontmoetingsmoment.  Exploring New Worlds kwam er in samenwerking met ELEKTRON – Platform voor Kunst & Vormgeving Breda en Breda Photo.  

Art-Design-Technology

Tien pas afgestudeerde masterstudenten toonden hun werk op een grootschalig tentoonstellingsproject in Wuhan China.  Hiervoor nodigde Sint Lucas Antwerpen bovenop 10 eigen alumni en ook 10 kunstenaars uit van 3 internationale partnerkunsthogescholen.  Een samenwerking met Creative City Wuhan, Nottingham College of Art & Design, Edinburgh College of Art & Willem De Kooning Academie Rotterdam.

Heb je gestudeerd aan Sint Lucas Antwerpen en wil je graag deelnemen aan soortgelijke projecten? Houd dan zeker onze kalender in de gaten!


Oproep aan alle alumni die werk zoeken of willen laten zien… 

Hou je niet in om te stoefen

Heb je een boek gepubliceerd, een expo of een ander project waar je terecht trots op bent? Wij delen graag in de vreugde en hebben altijd plaats voor alumni in onze communicatie. Geef een seintje via info.sintlucas@kdg.be

Laat iets weten als je een collega zoekt

Ooit was je hier student, vandaag werk je in een cool bedrijf of run je er zelf één. Dan ben je het levende bewijs dat hier straffe profielen afstuderen. Misschien ook jouw nieuwe collega? Stuur je vacature naar info.sintlucas@kdg.be en wij delen ze op onze kanalen.

Volg ons en vind de job van je dromen

Alle creatieve vacatures die ons bereiken, zwieren we meteen op onze Facebookpagina. Zodat zoveel mogelijk (oud)studenten hem te zien krijgen. Nog een reden om ons nu meteen te liken dus. Volg ons op Facebook