fbpx

Alumni

We staan je graag bij met mentorschap, communicatie en werkplaatsen.

Via ons ‘Centre for Unfinished Businesses and Open Future’ willen we je ondersteunen bij je verdere stappen na het afstuderen.

Als alumnus kan je tegen een redelijke prijs blijven gebruikmaken van onze werkplaatsen voor projecten die de ontplooiing van je artistieke praktijk ten goede komen.

Je expo’s, prijzen of projecten delen we graag mee via onze socials (Instagram en Facebook). En ook je vacatures of open calls delen we met plezier met onze studenten.

Blijf ons volgen

Mogen we je blijven uitnodigen voor expo’s, netwermomenten en ons aanbod voor alumni op Sint Lucas Antwerpen? Registreer je dan als KdG-alumnus.

Centre for Unifinished Busisnesses and Open Future

 • is een plaats voor alumni van Sint Lucas Antwerpen om steun en feedback te vinden
 • Je kan er terecht met al je vragen met betrekking tot artistieke en professionele ontwikkelingen, gebaseerd op jouw individuele behoeften en sterktes.
 • De focus ligt op kennisoverdracht, ontwikkeling van vaardigheden en verbindingen met relevante netwerken vanuit een maatschappijbrede 360° visie.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

 • Primaire en curatoriële ondersteuning
 • Mentorschap ontmoetingen met je collega’s
 • Mentorschap ontmoetingen met gevestigde professionals
 • Toegang tot de werkplekken @Sint Lucas Antwerpen

Interesse in onze dienstverlening?

Werkplaatsen voor alumni

Ook als alumnus kan je tegen een redelijke prijs blijven gebruikmaken van onze werkplaatsen voor projecten die de ontplooiing van je artistieke praktijk ten goede komen. Aan het gebruikmaken van de werkplaatsen door alumni zijn wel enkele voorwaarden verbonden:

 • De werkplaatsen zijn voorbehouden om te werken aan projecten die je artistieke praktijk ten goede komen (dus geen oplageproducties, geen affiches voor een klant, …).
 • We vragen je om zoveel mogelijk materialen zelf aan te schaffen en mee te brengen. Natuurlijk kan er eventueel klein materiaal aangeschaft worden in de werkplaats. (Nooit goud of zilver).
 • De werkplaatsbegleider dient toelating te geven omdat er helaas niet altijd en overal plek is om naast de studenten nog extra gebruikers toe te laten.
 • Je gaat akkoord met het voorgestelde tijdstip van de werkplaatsbegeleider.
 • Je tekent daaropvolgend een overeenkomst waarbij je verklaart
  – Akkoord te zijn met de prijs.
  – De huisregels te aanvaarden.
  – Zelf verzekerd te zijn voor schade aan derden of eigendommen van Sint Lucas Antwerpen.
 • De prijzen
  – Per gestarte project (= 4u)
  o Alle werkplaatsen behalve sieraad: 8€
  o Sieraad: 10€
  – Ieder bijkomend uur
  o Alle werkplaatsen behalve sieraad: 1,5€
  o Sieraad: 2€
  – Rendering en 3D-printing ombemand na de uren (avond, weekend): 0,5€/u
  je betaalt steeds onmiddellijk wanneer je komt werken

Beschikbaarheid

 • van oktober tot aan de kerstvakantie
 • na de kerstvakantie tot aan de paasvakantie
 • gesloten week herfstvakantie, week krokusvakantie en de kerstvakantie

Wil je komen werken?

Vul dan dit aanvraagformulier in. De werkplaatsbegleider zal jou informeren over de mogelijkheden wanneer je kan komen werken. (Dit zal meestal tussen de reguliere werkuren zijn wanneer deze zelf aanwezig is.)


Jouw projecten, ons verhaal

Informatie op maat van alumni

Wil je graag op de hoogte blijven van onze activiteiten of ondersteuning? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief voor alumni van Sint Lucas Antwerpen. We bezorgen je informatie op maat van jouw voorkeuren.

Wij verspreiden jouw verhaal met plezier mee …

Heb je een boek gepubliceerd, een expo of een ander project waar je terecht trots op bent? Wij delen het graag en hebben altijd plaats voor alumni in onze communicatie. Tag @sintlucasantwerpen in een Instagramverhaal en wij delen het mee via onze socials.

Laat iets weten als je een collega zoekt

Ooit was je hier student, vandaag werk je in een innoverende onderneming of run je er zelf één. Dan ben je het levende bewijs dat hier straffe profielen afstuderen. Misschien ook jouw nieuwe collega? Stuur je vacature naar info.sla@kdg.be en wij delen ze op onze kanalen.