fbpx

Internationaal

Verleg je artistieke grenzen.

Internationale uitwisseling verruimt je creatieve blik. Met Sint Lucas Antwerpen maken we deel uit van een uitgebreid internationaal netwerk van ‘School of Arts’, ontwerpers, kunstenaars en fotografen. We vormen een thuis voor verschillende internationale studenten en bieden ook mogelijkheden voor studenten die zelf graag de grens oversteken. Van exposeren tot studeren in het buitenland: we willen je niet enkel de wereld van de kunst leren kennen, maar ook kunst in de wereld.

Een semester naar het buitenland 

Wil je graag je artistieke grenzen verleggen? Binnen Sint Lucas Antwerpen krijg je de kans om naar het buitenland te trekken.

In de derde bachelor beeldende kunsten kan je op studie-uitwisseling bij één van onze internationale partnerscholen. Tijdens je masterjaar kan je kiezen voor een buitenlandse stage.

Studenten fotografie kunnen in de derde bachelor kiezen tussen een studie-uitwisseling, een internationale stage en/of een eindwerk in het buitenland.

Werk header: Klaartje Lambrechts | Werk boven: Master expo, foto: Indy Vertommen

Ons internationaal netwerk

Maak van onze internationale samenwerkingen, jouw internationaal netwerk. Ons netwerk telt meer dan 30 partnerhogescholen en –universiteiten, verspreid over heel de wereld voor Erasmus.


Een campus met internationale dimensies

Je hoeft niet eens je koffer te pakken om je horizon te verruimen. Internationale activiteiten maken deel uit van het curriculum, zoals samenwerken met buitenlandse studenten en gastdocenten op onze campus, deelname aan internationale projecten (online of op locatie) en deelname aan internationale conferenties.

We werken nauw samen met verschillende campussen binnen en buiten Europa (vb. Concordia University in Canada en Birzeit University in Palestina).


Student aan het woord

“De presentatie van een derdejaarsstudent die op exchange had gezeten, overtuigde me om ook voor een internationale ervaring te kiezen.”

instagram #thisisantwerp – Pic by Nathcoo
Contact

Laura Braspenning

Coördinator International Affairs


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.