fbpx

Concept in reverse

Concept in reverse is een tweedelige opdracht die de ‘flow’ van het creatieve proces volgt, maar dan in omgekeerde richting. In plaats van te vertrekken vanuit een merk met een bepaalde boodschap, vertrekken we vanuit een willekeurig beeld.

Opdracht

De studenten lieten zich inspireren door de vorm, kleur, textuur, etc. van alledaagse objecten uit hun omgeving. Met een simpele ingreep creëerden ze een verrassend, intuitief beeld.

Dit beeld linkten ze dan aan een bepaald merk, waarbij ze een headline toevoegden die het beeld context en boodschap gaf.

De studenten weten bij het eerste gedeelte nog niet wat er in deel twee van hen wordt verwacht. Afhankelijk van het beeld dat ze maken, zullen ze uit de context moeten leren denken. Een poster wordt pas interessant als alle elementen (foto – brand – boodschap), niet 1 op 1 worden geïnterpreteerd, maar een verrassende invulling krijgen.


Meer projecten


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.