fbpx

Fosfo, het bange monster

Kindjes houden meestal niet van bedtijd omdat ze vaak bang zijn van het donker en monsters. Dat is voor zowel de kindjes als de ouders al eens vermoeiend. Maar er is iets dat ze wel graag doen voor het slapengaan: voorgelezen worden. Wat als die verhaaltjes hun angst voor het donker zouden kunnen wegnemen? Samen met Uitgeverij Averbode en Dimitri Leue maakte Margo Van Onderbergen een boek dat oplicht in het donker (via glow in the dark inkt), om kinderen te leren dat het donker helemaal niet eng is.

Het verhaal gaat over Fosfo, een monster dat niet kan slapen. Het kleine monster ligt in het donker en denkt dat er een mensenkind onder zijn bed verstopt zit. Door het hele verhaal heen leert Fosfo dat hij helemaal niet bang hoeft te zijn in het donker en dat er geen mensenkinderen onder zijn bed liggen.

Het boek is het resultaat van de opdracht in BA2 communicatie-ontwerp waarin studenten 2 merken moesten laten samenwerken. Bij dit project waren dat Engie en Averbode.

Studenten

Margo Van Onderbergen

Docenten

Tom Loockx
Reg Herygers

Meer projecten


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.