fbpx

Goudkoorts

Project

Goud heeft van oudsher symbolische en zelfs magische betekenissen. Maar goud is ook een grondstof met een sociale, economische en milieu impact. Drie binnen- en buitenlandse experts bekeken, samen met ons, goud vanuit de geologie, de beeldcultuur en duurzaamheid.

Wie wel eens met goud heeft gewerkt, weet dat het een materiaal is met unieke eigenschappen. Tijdens de technische lessen leerden we die eigenschappen stap voor stap kennen: we smolten en hamerden goud en leerden bladgoud leggen.

Ondertussen deden we digitaal onderzoek naar het delven van goud, naar de smokkelaars, mijnbouwers en de (illegale) goudhandel. Al deze gegevens brachten we over in ons logboek en de verzamelde data visualiseerden we in grafieken en tabellen van bladgoud.

Tenslotte maakten we een eigen interpretatie van wat het onderwerp van het gouddelven ons had bijgebracht. Soms in de vorm van een sieraad, soms als object.

Student

BA1 en BA2

Docent

Ludovik Colpaert, Hilde Van der Heyden, Saskia Van der Gucht & Saskia van Es


Meer projecten


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.