fbpx

Garden Project

Project

In een maatschappij waar ecologische problematieken steeds sterker op de voorgrond treden, zien velen opnieuw de noodzaak om meer zelfvoorzienend te worden en bewuster met de publieke ruimte om te gaan.

In steden neemt dit vaak de vorm aan van gemeenschappelijke productieve tuinen en andere burgerinitiatieven die kunnen bijdragen aan een groter collectief ideaal.

Met dit als uitgangspunt focuste Garden Project op het zich toe-eigenen van de publieke ruimte, stadslandbouw, korte voedselketen, duurzame ontwikkelingen, …… en hoe je als kunstenaar met deze problematiek en ideologie kan omgaan om een artistiek project te ontwikkelen. Er werd dieper ingegaan op kunstenaars die met deze thematiek en ideologie artistieke projecten realiseerden. 


Om in contact te komen met de materie waar we het niet louter in theorie over wilden hebben bezochten we initiatieven in de buurt zoals ‘De Wasserette’ in Borgerhout en werkten we een dag op het land van ‘De Plukboerderij’, een coöperatieve zelfoogsttuin in Schelle.

De projecten werden gepresenteerd tijdens Container Dinner, een feestmaaltijd gekookt door studenten met weggegooide producten waarvan de vervaldatum overschreden was.  Studenten en docenten werden hierop uitgenodigd.


Momenteel loopt er op onze gloednieuwe campus het project Tuin van de Toekomst dat dit gedachtengoed verderzet om vanuit deze visie samen met studenten de tuin van de campus vorm te geven.

Studenten

Studenten bachelor 1 Studio kunst academiejaar 2015-2016

Garden Project 6

Meer projecten


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Een droog dak boven je hoofd? Een toffe studentenjob?
We got your back.

Infodagen

Je kan heel deze site lezen, ja. Maar je kan ook gewoon eens langskomen op de campus.Om onze studenten en docenten te bestuderen. Zet deze infodagen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van coole workshops tot inspirerende expo’s. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Ons gloednieuwe hoofdkwartier is supersjiek én supervlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Stappend, steppend of skatend: je geraakt er zo.