fbpx

Carrara

Studiereis

Enkele studenten van het atelier ruimtelijke kunsten/beeldhouwen volgden een initiatie marmer bewerken in studio Corsanini, Carrara, Italië.
Voor deze studenten was dit een eerste, rudimentaire kennismaking met marmerbewerkingen en de daaraan verbonden technische problematieken.
Een ander groepje studenten bezochten en tekenden de ruime omgeving van Carrara en de stad Firenze.

Resultaat

Een onvergetelijke ervaring voor de studenten. Het samen optrekken met elkaar, een nieuwe omgeving, het fysiek ervaren van de moeilijkheden eigen aan het bewerken van materialen als marmer en het daaruit volgend respect voor het métier en de ambacht. Het spreekt ook voor zich dat deze studiereis als doel had om, vanuit een ander en ongekend perspectief, te reflecteren over kunst en cultuur en, misschien vooral, om vanuit deze unieke ervaring banden te smeden met gelijkgestemden.

Deelnemers

14 studenten van Sint Lucas Antwerpen

Docenten

Felicitas Rohden
Manu Van Hove
Johan Desmet

Meer projecten


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.