fbpx

Carrara

Studiereis

Enkele studenten van het atelier ruimtelijke kunsten/beeldhouwen volgden een initiatie marmer bewerken in studio Corsanini, Carrara, Italië.
Voor deze studenten was dit een eerste, rudimentaire kennismaking met marmerbewerkingen en de daaraan verbonden technische problematieken.
Een ander groepje studenten bezochten en tekenden de ruime omgeving van Carrara en de stad Firenze.

Resultaat

Een onvergetelijke ervaring voor de studenten. Het samen optrekken met elkaar, een nieuwe omgeving, het fysiek ervaren van de moeilijkheden eigen aan het bewerken van materialen als marmer en het daaruit volgend respect voor het métier en de ambacht. Het spreekt ook voor zich dat deze studiereis als doel had om, vanuit een ander en ongekend perspectief, te reflecteren over kunst en cultuur en, misschien vooral, om vanuit deze unieke ervaring banden te smeden met gelijkgestemden.

Deelnemers

14 studenten van Sint Lucas Antwerpen

Docenten

Felicitas Rohden
Manu Van Hove
Johan Desmet

Meer projecten


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Een droog dak boven je hoofd? Een toffe studentenjob?
We got your back.

Infodagen

Je kan heel deze site lezen, ja. Maar je kan ook gewoon eens langskomen op de campus.Om onze studenten en docenten te bestuderen. Zet deze infodagen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van coole workshops tot inspirerende expo’s. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Ons gloednieuwe hoofdkwartier is supersjiek én supervlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Stappend, steppend of skatend: je geraakt er zo.