fbpx

Freedom explained logically

Een extra muros project in samenwerking met Sint Lucas Antwerpen, Kunstakademie Düsseldorf en Heinricht-Heine Universität Düsseldorf.

Tentoonstellingsproject

“Freedom explained logically” bracht 32 jonge kunstenaars en 8 curatoren uit België en Duitsland bij elkaar. Dit intense jaarlange project tussen Sint Lucas Antwerpen, de Kunstakademie en de Heinrich-Heine University, beide uit Düsseldorf, resulteerde in twee tentoonstellingen. Eén in Düsseldorf bij Weltkunstzimmer en de andere op Sint Laurentius site in Antwerpen. Beide shows contextualiseerden het proces van het maken van tentoonstellingen en namen samenwerkingsverbanden als een gemeenschappelijke noemer. Eén van de doelen van deze uitwisseling was het stimuleren van een internationale samenwerking en het netwerken van jonge kunstenaars en curatoren aan het begin van hun carrière. Ze ontwikkelden een tentoonstellingsproject van A tot Z als onderdeel van hun studie. Voor de meesten was het de allereerste tentoonstellingservaring in een internationale context. Ze werden geconfronteerd met hun eigen werk binnen het professionele kunstveld en de praktische kant van hun toekomstige beroep.

Een van de meest cruciale ervaringen was de kwaliteit van het proces en de overdracht tussen theorie en praxis. We begrepen allemaal dat het belangrijkste hulpmiddel om een ​​samenhangende show te ontwikkelen, communicatie en discussie is. 

Deelnemers

40 studenten BA3 van Sint Lucas Antwerpen, Kunstakademie Düsseldorf en Heinrich-Heine Universität Düsseldorf.
2016-2017

Resultaat

2 tentoonstellingen :
Welkunstzimmer, Düsseldorf
Pastorij en Kerkfabriek Sint Laurentius, Antwerpen

Docenten

Felicitas Rohden


Meer projecten


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.