fbpx

Freedom explained logically

Een extra muros project in samenwerking met Sint Lucas Antwerpen, Kunstakademie Düsseldorf en Heinricht-Heine Universität Düsseldorf.

Tentoonstellingsproject

“Freedom explained logically” bracht 32 jonge kunstenaars en 8 curatoren uit België en Duitsland bij elkaar. Dit intense jaarlange project tussen Sint Lucas Antwerpen, de Kunstakademie en de Heinrich-Heine University, beide uit Düsseldorf, resulteerde in twee tentoonstellingen. Eén in Düsseldorf bij Weltkunstzimmer en de andere op Sint Laurentius site in Antwerpen. Beide shows contextualiseerden het proces van het maken van tentoonstellingen en namen samenwerkingsverbanden als een gemeenschappelijke noemer. Eén van de doelen van deze uitwisseling was het stimuleren van een internationale samenwerking en het netwerken van jonge kunstenaars en curatoren aan het begin van hun carrière. Ze ontwikkelden een tentoonstellingsproject van A tot Z als onderdeel van hun studie. Voor de meesten was het de allereerste tentoonstellingservaring in een internationale context. Ze werden geconfronteerd met hun eigen werk binnen het professionele kunstveld en de praktische kant van hun toekomstige beroep.

Een van de meest cruciale ervaringen was de kwaliteit van het proces en de overdracht tussen theorie en praxis. We begrepen allemaal dat het belangrijkste hulpmiddel om een ​​samenhangende show te ontwikkelen, communicatie en discussie is. 

Deelnemers

40 studenten BA3 van Sint Lucas Antwerpen, Kunstakademie Düsseldorf en Heinrich-Heine Universität Düsseldorf.
2016-2017

Resultaat

2 tentoonstellingen :
Welkunstzimmer, Düsseldorf
Pastorij en Kerkfabriek Sint Laurentius, Antwerpen

Docenten

Felicitas Rohden


Meer projecten


Also useful to know

Studying in Antwerp

We make your life as a student in Antwerp as easy and fun as possible. A dry roof over your head? A great student job?
We’ve got your back.

Info days

You can read through this entire site, of course. Or you can also just drop by on campus. To study our students and lecturers in person. Make a note of these info days in your diary.

Calendar

There’s always something to see and experience at and around our campus. From cool workshops to inspiring exhibitions. Take a look and book your dates now.

Getting to Sint Lucas Antwerpen quickly and easily

Our brand new headquarters is super cool and super easy to reach. By bike or public transport. On foot, scooter or skates: you’ll get here in no time.