fbpx

Garden Project

Project

In een maatschappij waar ecologische problematieken steeds sterker op de voorgrond treden, zien velen opnieuw de noodzaak om meer zelfvoorzienend te worden en bewuster met de publieke ruimte om te gaan.

In steden neemt dit vaak de vorm aan van gemeenschappelijke productieve tuinen en andere burgerinitiatieven die kunnen bijdragen aan een groter collectief ideaal.

Met dit als uitgangspunt focuste Garden Project op het zich toe-eigenen van de publieke ruimte, stadslandbouw, korte voedselketen, duurzame ontwikkelingen, …… en hoe je als kunstenaar met deze problematiek en ideologie kan omgaan om een artistiek project te ontwikkelen. Er werd dieper ingegaan op kunstenaars die met deze thematiek en ideologie artistieke projecten realiseerden. 


Om in contact te komen met de materie waar we het niet louter in theorie over wilden hebben bezochten we initiatieven in de buurt zoals ‘De Wasserette’ in Borgerhout en werkten we een dag op het land van ‘De Plukboerderij’, een coöperatieve zelfoogsttuin in Schelle.

De projecten werden gepresenteerd tijdens Container Dinner, een feestmaaltijd gekookt door studenten met weggegooide producten waarvan de vervaldatum overschreden was.  Studenten en docenten werden hierop uitgenodigd.


Momenteel loopt er op onze gloednieuwe campus het project Tuin van de Toekomst dat dit gedachtengoed verderzet om vanuit deze visie samen met studenten de tuin van de campus vorm te geven.

Studenten

Studenten bachelor 1 Studio kunst academiejaar 2015-2016

Garden Project 6

Meer projecten


Also useful to know

Studying in Antwerp

We make your life as a student in Antwerp as easy and fun as possible. A dry roof over your head? A great student job?
We’ve got your back.

Info days

You can read through this entire site, of course. Or you can also just drop by on campus. To study our students and lecturers in person. Make a note of these info days in your diary.

Calendar

There’s always something to see and experience at and around our campus. From cool workshops to inspiring exhibitions. Take a look and book your dates now.

Getting to Sint Lucas Antwerpen quickly and easily

Our brand new headquarters is super cool and super easy to reach. By bike or public transport. On foot, scooter or skates: you’ll get here in no time.