fbpx

Graphic Resistance

Opdracht

Gebruik de kracht van communicatie en grafisch ontwerp om sociale, maatschappelijke problemen aan de kaak te stellen in een uitgewerkt medium naar keuze. Dit kan gaan van een grafische poster die sensibiliseert of oproept tot actie tot een guerilla actie met bijhorende installatie etc…

Graphic Resistance

Verzet ontstaat in een situatie waarin een maatschappij of groep wordt onderdrukt. In een situatie waarin niet iedereen als gelijk behandeld wordt. Grafisch ontwerper Milton Glaser zegt dat in onze kapitalistische liberale democratie de term verzet als positief wordt ervaren. Het blijft altijd een vraag over wat goed of fout is, maar verzet heeft iets ethisch in zich. Verzet beschermt de democratie. Verzet is nodig om het systeem in evenwicht te houden. Hoe verhoudt grafisch ontwerp zich tot het andersglobalisme en de kapitalistische liberale democratie? Wat is de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de ontwerper hierbij? Welke beeldtalen en strategieën kan je als ontwerper gebruiken om een (politiek) systeem of mensen te veranderen?

Student

Nele Vanbrabant
Els Vanhooft
Amber Fripon
Btiesem Schols 

Docenten

Tom Loockx
Reg Herygers

Ringland

Ringland wil een dak over de Antwerpse ring. Maar hoe kan je passerende bestuurders ter plaatse sensibiliseren met een beperk budget? En liefst op een manier dat er de dag erna over geschreven wordt in de krant?

Adbusters & Amnesty International

Meer projecten


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.