fbpx

DRD4-7R Coffee Project

Waarom lanceert Sint Lucas zijn eigen koffiemerk?

Omdat het gewoon een coole oefening is. Omdat je dan kan nadenken over een huisstijl, een verhaal, strategie, fotografie, posters, copywriting, POS, films, een digitale campagne, ja, zelfs een echte, eigen Sint Lucas pop up shop. Omdat het nieuwswaarde voor studio communicatie oplevert. En natuurlijk omdat koffie gewoon lekker is. Zeker de onze.

Onze koffie heet DRD4-7R, dat is de naam van het gen dat mensen creatief en experimenteel maakt. Slechts 1 op 5 heeft dat gen. Voor de rest is er nu onze koffie. Ontdek hieronder waarom onze koffie jouw creatiever maakt.

Een sterk verhaal is de basis van elk merk. We hebben verschillende pistes onderzocht. Van straf tot bangelijk straf. Dit is één van de voorstellen. Hieronder vind je de richting die we uiteindelijk uitgewerkt hebben.

Hoe maakt deze koffie je creatiever?

Wel, de studenten van het 2de jaar studio communicatie ontwerp verzamelden allerlei objecten die bijdragen aan het magische ritueel van uiteenlopende kunstenaars en creatieven. Bijvoorbeeld het vilt van Nathalie Teugels, dat ze gebruikte voor haar afstudeerproject Moov. Of de alcoholstift die Bart Peeters steevast gebruikt voor zijn muziekteksten, en de houtskool in het werk van Arpaïs Dubois. Deze objecten werden verwerkt tot een poeder waarmee elke koffieboon (voor het branden) stuk voor stuk subtiel bestuifd werd. En helpt in die zin iedereen die wil creëren, zoals de baseline Koffie voor Makers zegt.

Smaakt die koffie dan naar potlood of binnenband?

Integendeel, over de smaak en kwaliteit wordt continu gewaakt door de samenwerking met Cuperus en Viggo’s Coffeebar, experten op het vlak van kwalitatieve koffie. De bonen mogen dan wel een prikkel geven die helpt bij elk soort writer’s block, hij smaakt gewoon ook geweldig lekker. De koffie werd gelanceerd tijdens een driedaagse bij Viggo’s Antwerpen. Viggo’s werd omgetoverd tot de Sint-Lucas pop-up koffieshop waar je zelf kon ervaren hoe DRD4-7R smaakt en hoe hij je kon inspireren.

Studio

2de jaar Bachelor

Docenten

Tom Loockx
Reg Herygers

Studio communicatie ontwerp Bachelor 2 Koffieproject

Meer projecten


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Een droog dak boven je hoofd? Een toffe studentenjob?
We got your back.

Infodagen

Je kan heel deze site lezen, ja. Maar je kan ook gewoon eens langskomen op de campus.Om onze studenten en docenten te bestuderen. Zet deze infodagen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van coole workshops tot inspirerende expo’s. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Ons gloednieuwe hoofdkwartier is supersjiek én supervlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Stappend, steppend of skatend: je geraakt er zo.