fbpx

De verzamelaar #2

Pas op hé of ik geef u een boete.

Opdracht

Wij worden omringd door objecten. Wij ontwerpen ze, maken ze, kopen ze, gebruiken ze om ze vervolgens weer te vergeten of te verkopen. Maar opmerkelijk veel mensen blijken verzamelingen aan te leggen en koesteren deze objecten.

In deze opdracht vertrek je van een ‘bestaande’  verzameling en de mens achter deze collectie, je gaat hier zelf naar op zoek. Vergaar zoveel mogelijk informatie, interviews, fotomateriaal enz. om een rijk beeldend en inhoudelijk boeiend onderzoek te starten.

Verzamel de documentatie en de illustraties/aantekeningen van je onderzoek, de verzameling, de verzamelaar en zijn omgeving en bundel alles in een uitgesproken hedendaagse en editoriale publicatie. Voor redactioneel werk kun je desnoods iemand extern inschakelen/raadplegen.
Formaat, techniek, drukvorm, kleur, hoeveelheid,… hierin ben je volledig vrij.

Tracht je vorm te koppelen aan de ‘inhoud’; de aard van de verzameling, de hoeveelheid, de specialiteit, de bijzonderheid, enz… staan in verband met de vorm en de functie van je publicatie.

Project

Een werk rond een privéverzameling van militaire en politie hoofddeksels.


Student

Kaat Vercammen

Docenten

Michel Van Beirendonck
Sander Van De Vyver
Sebastiaan Van Doninck


Meer projecten


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Een droog dak boven je hoofd? Een toffe studentenjob?
We got your back.

Infodagen

Je kan heel deze site lezen, ja. Maar je kan ook gewoon eens langskomen op de campus.Om onze studenten en docenten te bestuderen. Zet deze infodagen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van coole workshops tot inspirerende expo’s. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Ons gloednieuwe hoofdkwartier is supersjiek én supervlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Stappend, steppend of skatend: je geraakt er zo.