fbpx

Population

Opdracht

Dit project werd gemaakt tijdens een NodeBox workshop van één week. Studenten kregen op één week tijd les in NodeBox, een open-source datavisualisatie tool, en werkten daarna zelf een generatief ontwerp uit via de tool.

Project

De belangrijkste inspiratiebron voor Eero was een Illustrator-script dat hij jaren geleden zag door [Hiroyuki Sato] (http://shspage.com/aijs/en/#dance) en hij wilde iets soortgelijks in NodeBox maken. Eero nam één van zijn oudere illustraties en deconstrueerde de vormen en kleuren. Vervolgens bouwde hij een netwerk in NodeBox dat verschillende transformaties en combinaties mogelijk maakte via tientallen willekeurige parameters, zoals breedte, lengte, mouwlengte, kapsel, enz.

Kleinere nevenexperimenten waren een ruwe dynamische generator op basis van een rooster, een visualisatie van een midi-bestand (Clair De Lune van Debussy) en tekengereedschap gebaseerd op een grid.

Student

Eero Pitkanen

Docenten

Lucas Nijs
Lieven Menschaert

Meer projecten


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Een droog dak boven je hoofd? Een toffe studentenjob?
We got your back.

Infodagen

Je kan heel deze site lezen, ja. Maar je kan ook gewoon eens langskomen op de campus.Om onze studenten en docenten te bestuderen. Zet deze infodagen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van coole workshops tot inspirerende expo’s. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Ons gloednieuwe hoofdkwartier is supersjiek én supervlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Stappend, steppend of skatend: je geraakt er zo.