fbpx

Population

Opdracht

Dit project werd gemaakt tijdens een NodeBox workshop van één week. Studenten kregen op één week tijd les in NodeBox, een open-source datavisualisatie tool, en werkten daarna zelf een generatief ontwerp uit via de tool.

Project

De belangrijkste inspiratiebron voor Eero was een Illustrator-script dat hij jaren geleden zag door [Hiroyuki Sato] (http://shspage.com/aijs/en/#dance) en hij wilde iets soortgelijks in NodeBox maken. Eero nam één van zijn oudere illustraties en deconstrueerde de vormen en kleuren. Vervolgens bouwde hij een netwerk in NodeBox dat verschillende transformaties en combinaties mogelijk maakte via tientallen willekeurige parameters, zoals breedte, lengte, mouwlengte, kapsel, enz.

Kleinere nevenexperimenten waren een ruwe dynamische generator op basis van een rooster, een visualisatie van een midi-bestand (Clair De Lune van Debussy) en tekengereedschap gebaseerd op een grid.

Student

Eero Pitkanen

Docenten

Lucas Nijs
Lieven Menschaert

Meer projecten


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.