fbpx

Wolf! De wolf in illustratie

De wolf is terug in ons land. Dat laat niemand onberoerd. Natuurliefhebbers zien de komst van de wolf als een gunstig teken, tegenstanders willen hem verjagen. Veel van de beeldvorming over wolven komt voort uit een jarenlange geschiedenis aan wolvenverhalen. De studenten illustratie van Sint Lucas Antwerpen (School of Arts, KdG)  gingen de uitdaging aan om hun hedendaags beeld van de wolf te schetsen.

Het resultaat daarvan kan je vanaf 20 november zien op de expo ‘Wolf! De wolf in illustratie’.  Naast gerenommeerde internationale illustratoren wil Villa Verbeelding het brede publiek ook laten kennismaken met nieuwe talenten.

Zo zie je op de expo werk van Hannelore Verbruggen die in haar masterproef (Sint Lucas Antwerpen 2021) een oplossing zocht om verschillende standpunten over de wolf te verzoenen. Hannelore vond een oplossing in het herformuleren van het wolvendebat: “In plaats van te vragen “Moeten we bang zijn voor wolven?”, stel ik de vraag: “Ben je bang voor de juiste wolf?”

Docenten Sebastiaan Van Doninck en Hannelore Van Dijck bij Sint Lucas Antwerpen, lieten hun studenten illustraties maken bij het verhaal ‘Wolf’ uit het boek ‘De meisjes’ van Annet Schaap. Aan de illustraties van hun studenten ging een hele voorstudie vooraf. Het zoeken naar vorm stond hierin centraal. Hoe ziet een wolf er precies uit? Hoe beweegt hij zich? Is het een sociaal dier of net niet?

Benieuwd naar meer? Expo ‘Wolf! De wolf in illustratie’ loopt van 20 november 2022 tot 4 juni 2023 in Villa Verbeelding (Bampslaan 35 – B-3500 Hasselt).

De geselecteerde studenten voor Sint Lucas Antwerpen zijn:

Fien Van Aert, Yuliya Boyarintseva, Patrycja Kosinska, Emma Verguts, Lore Van Aken, Lars De Winter, Julie Kuipers, Rino Vranken, Axelle Pels, Charlotte Mens, Jana Bourgeois

Opening:
• voor volwassenen: zaterdag 19 november, 17u.
• voor gezinnen: zondag 20 november, 14u-18u.
Inschrijven via www.villaverbeelding.be

20 november '22 – 04 juni '23Sint Lucas Antwerpen
Image: Patrycja Kosinska
Image: Fien Van Aert
Image: Yuliya Boyarintseva


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.