fbpx

This is where the magic happens

Een schetsboekenshow

23/04/2020 – 3/05/2020Sint Lucas Antwerpen

We vroegen aan alumni/ae en docenten illustratie om terug te duiken in hun persoonlijke archief op zoek naar schetsboeken, schetsen en onderzoekswerk uit hun studententijd en later. 

Het resultaat is een verzameling schetswerk en visueel onderzoek, voorstudies en character designs, doorkrabbingen en hernemingen, storyboards en losse flodders, met her en der een zieleroersel.

De expo gunt een blik in de (niet altijd propere, maar wel altijd smakelijke) keuken van illustratiewerk. Het is in even grote mate een ode aan de virtuositeit en geniale ingeving, als aan de knoeiboel en vruchteloze arbeid (for without each other…)

Met werk van onder andere
Anton Van Hertbruggen, Emma Verhulst, Sadrie, William Ludwig Lutgens, Eva Vermeiren, Gerard Leysen, Hanne Holvoet, Sander Van de Vyver, Reg Herygers, Fien Jorissen, Ephameron, Jean-Michel Meyers, Lucien De Roeck, Benny Van den Meulengracht-Vrancx, Silke Groffy, Rosalien Helsen, …

De tentoonstelling loopt van 23 april tot en met 3 mei 2020 in de Showroom, campus Sint Lucas Antwerpen. Open op alle schooldagen van (9u00 – 18u00)

Opening: donderdag 23 april 2020 om 19u

Anton Van Herbruggen_2014
Anton Van Herbruggen 2014

Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Een droog dak boven je hoofd? Een toffe studentenjob?
We got your back.

Infodagen

Je kan heel deze site lezen, ja. Maar je kan ook gewoon eens langskomen op de campus.Om onze studenten en docenten te bestuderen. Zet deze infodagen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van coole workshops tot inspirerende expo’s. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Ons gloednieuwe hoofdkwartier is supersjiek én supervlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Stappend, steppend of skatend: je geraakt er zo.