fbpx

Shake, Rattle and Roll

Ceramics by Odette Claeys

“Get out of that kitchen and rattle those pots and pans”, schalden Bill Haley and His Comets door de radio in 1954. Het is precies wat autodidact Odette Claeys (°1953, aka Mutidaddy) dagdagelijks doet. Ze kneedt, boetseert en bakt dat het een lieve lust is.


Odette wijst de regels van de conventionele kunstwereld af en boetseert buiten de marges. Ze volgt intuïtief maar gecontroleerd haar eigen vormtaal en thematiek. Die is kleurrijk, verwonderlijk en vaak grappig. De beeld-klei-werken geven blijk van een ongebreidelde durf en een onbevangen blik. Wanneer haar beelden als groep worden samengebracht, gaan ze in dialoog en bezitten ze de kracht van onverwachte conversaties. Samen vormen ze een fantasierijk universum waarin je grenzeloos mag verdwalen.


“In een brood dat in de oven zit komen hier en daar barsten. Hoewel deze scheuren bij het bakken niet gepland zijn, hebben ze een eigen bestaansrecht en stimuleren ze de eetlust.”, schreef de stoïcijnse Marcus Aurelius. Op eenzelfde manier weten Odette haar beelden ongeplande verhalen te vertellen. Achter hun voortdurende dreiging om open te barsten, schuilt een volrijpe en onstuimige ervaring.


Odette runt de werkplaats keramiek in Sint Lucas Antwerpen. Ze stelde in 2017 tentoon in Hole Of the Fox (Beeldenstorm, 2017). Shake, Rattle and Roll is haar tweede tentoonstelling.

Open: 12-23/05 : ma-vr: 10u-16u. + 18-20/05: do-za 14-18u. (zo 21/05 gesloten)

Open tijdens Antwerp Art Weekend: 18-20/05: do-za 14-18u. (zo 21/05 gesloten)

Vernissage: wo 17 mei: 17- 22u.

Locatie: @showroom Sint Lucas Antwerpen, Van Schoonbekestraat 143, 2018 Antwerpen


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.