fbpx

Rituals of Passage

Rituals of Passage is het resultaat van een co-creatief project tussen Ryan Falzon, Aaron Bezzina, Alexandra Fraser, Yasmine Akondo en Stefan Kolgen.

Rituelen maken deel uit van het dagelijks leven. In tijden van nood geven ze troost. De titel is gebaseerd op het feit dat rituelen je fysiek en mentaal van de ene fase naar de andere kunnen brengen. Post-corona rituelen kunnen ons helpen balans te vinden in een ontwrichte maatschappij waarin aandacht voor geestelijke gezondheid en welzijn belangrijk is geworden. Rituelen kunnen ons helpen om deze kwesties te benoemen en bespreekbaar te maken. De tentoonstelling was eerder dit jaar te zien in Valletta.

De kunstenaars creëerden de werken met de ruimte van Valletta Contemporary in gedachten, maar wetende dat het aangepast moest kunnen worden als het eenmaal in Antwerpen te zien zou zijn. De werken worden op zo’n manier gepresenteerd dat ze op elkaar inwerken en dat ze de kijker uitdagen en context bieden voor het publiek om hun eigen verhaal te creëren. Tijdens het openingweekend zijn er performances en is er een artist talk.

Rituals of Passage is een project met Yasmine Akondo, Alexandra Fraser, Stefan Kolgen, Ryan Falzon en Aaron Bezinna en werd mogelijk gemaakt door Valletta Contemporary en Sint Lucas Antwerpen en geniet de steun van Arts Council Malta. Curatoren Stefan Kolgen en Ann Laenen leiden alles in goede banen.

Data: 31 augustus tot 22 september: toegankelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14 tot 18 uur.

Vernissage: Donderdag 31 augustus vanaf 19u

Locatie: Showroom van Sint Lucas Antwerpen

Met steun van Arts Council Malta

31 augustus – 22 septemberSint Lucas Antwerpen


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.