fbpx

Integrated – Bahia Shebab

Een nieuwe typografische muurschildering in Antwerpen

Van 4 tot 8 november 2019Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen

“All the hearts of the people are my identity – release me of my passport”

Studenten van Sint Lucas Antwerpen en nieuwkomers van De Connectie (een project van Fameus) werken aan een nieuwe typografische muurschildering, samen met de Libanees-Egyptische kunstenares Bahia Shehab.
We zijn bijzonder enthousiast over de kans collectief deel te kunnen uitmaken van Shehab’s met zorg ontworpen werk-in-situ. Shehab brengt haar subtiel maar helder verzet – waarbij ze telkens poëzielijnen ontleend aan het werk van de Palestijnse dichter Mahmoud Darwish – naar de straten wereldwijd. Van New York tot Tokyo, van Amsterdam tot Honolulu is Antwerpen de volgende stad in de rij. We zijn dan ook erg vereerd.

Het gekozen vers van Darwish is treffend daar het ‘identiteit’ verbindt met ‘het hart’ maar ook met (de problematiek van) ‘het paspoort’. Het citaat spreekt niet alleen aan op directe wijze; het heeft ook een existentiële dimensie.

We werken aan de muurschildering in shifts (voormiddag, namiddag en avond).
Hierbij verwelkomen we ook graag andere vrijwilligers om ons te vervoegen.
Alle beetjes helpen. Of je maar een uurtje komt of twee dagen: we verwelkomen jou met veel plezier. Schrijf je in via de website van Fameus!

Voel je bijzonder welkom om aan te sluiten: voor een selfie, om het citaat te bediscussiëren, om mee te schilderen, om deel te nemen aan nevenactiviteiten of om er zelf te organiseren…

Contact :
Sint Lucas AntwerpenRuth Loos 
De Connectie: Jozefien Stevens en Adams Mensah 

www.integratedconf.org

Bahia Shebab


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Een droog dak boven je hoofd? Een toffe studentenjob?
We got your back.

Infodagen

Je kan heel deze site lezen, ja. Maar je kan ook gewoon eens langskomen op de campus.Om onze studenten en docenten te bestuderen. Zet deze infodagen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van coole workshops tot inspirerende expo’s. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Ons gloednieuwe hoofdkwartier is supersjiek én supervlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Stappend, steppend of skatend: je geraakt er zo.