fbpx

Ines Vaessens: Ik bloed

Elke week houdt één van de studenten Vrije Kunst – Project Atelier een solo-expo in de Weekkapel van de Sint-Laurentiuskerk. Deze week: Ines Vaessens.

Deze solo expo is een werk over menstruatiearmoede. Menstruatiearmoede is een probleem dat vaak over het hoofd gezien wordt in onze maatschappij. Ik wil met dit werk dit uitbeelden. De in was geproduceerde menstruatiecups staan voor de 12 procent van vrouwen tussen 12-25 jaar die wegens te kort aan financiële middelen geen menstruatiemiddelen kunnen veroorloven in België. Ik wil dat we hierbij stilstaan aangezien dit allerlei gevolgen heeft zoals: gezondheidsproblemen, schaamte, niet kunnen gaan naar school/ werk, en zo hebben deze gevolgen weer andere gevolgen. De kelkglazen gevuld met bloed symboliseren deze gevolgen.

Weekkapel Sint-Laurentiuskerk, Van Schoonbekestraat 155

13 maart, 17-22h.


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.