fbpx

Film Screening: Land Day

Welkom om te komen kijken naar Land Day (1983) van Ghaleb Shaath. De originele film is opgenomen rond de tijd van de eerste herdenking van Landdag in 1977 en documenteert de verschillende gebeurtenissen die plaatsvinden in Palestijnse steden en dorpen in de regio Beneden-Galilea in bezet Palestina. De herdenkingsevenementen worden gebruikt om getuigenverklaringen te verzamelen over wat er in 1976 gebeurde tijdens de demonstraties tegen de voortdurende landroof van Palestijns land. Andere interviews met burgemeesters en hoofden van lokale raden bieden context en een geschiedenis van Land Day. De vertoonde versie is de Japanse bewerking van de originele ‘Landdag’, zes jaar later geproduceerd met aanvullende historische context van de Palestijnse strijd en de Landdag zelf.

28/03/24: vanaf 17u30

Antwerp University, UA S Building, Lange Sint Annastraat 7, 2000, Antwerpen.


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.