fbpx

Boekpresentatie, mini-expo en panelgesprek: Geometrically speaking

Hugo Puttaert dook in het goed bewaarde digitale archief van zijn Brusselse studio visionandfactory, dat 30 jaar omspant, en ontdekte bijna duizend logo-ontwerpen. Het resultaat daarvan kan je mee ervaren tijdens een boekpresentatie, mini-expo en paneldiscussie: Geometrically speaking.

Stel je voor dat we alle logo’s konden zien die ooit in de wereld zijn ontworpen en dat ze onderdeel werden van ons collectieve geheugen. Waar zijn al die voorstudies, afgewezen ontwerpen en miljoenen bestanden gebleven? Zijn ze weggestopt in enorme datacenters ergens op de planeet, om nooit meer het daglicht te zien? Zouden ze ons een ander perspectief kunnen geven op de geschiedenis van grafisch ontwerp?

Hoe dan ook, het zou ons nog nederiger maken. Stel je voor dat er geen grijze compromissen meer zouden zijn? Of als die universeel gehate pitches verboden zouden worden?

Ongetwijfeld zijn er massa’s schetsen waarin grafisch ontwerpers hun beste werk hebben gedaan. Misschien is het deze zoektocht die van een grafisch ontwerper een ‘echte’ grafisch ontwerper maakt. We doken in het goed bewaarde digitale archief van één studio, dat 30 jaar overspant, en ontdekten een schat aan logo’s van ontwerpers die naar nieuwe oplossingen zochten en een eclectisch geometrisch samenspel van letters en vormen.

Het boek Geometrically speaking presenteert bijna duizend logo-ontwerpen van de in Brussel gevestigde studio visionandfactory en zijn oprichter, Hugo Puttaert.

Boekpresentatie, mini-expo en paneldiscussie gemodereerd door Thomas Crombez (met Ward Heirwegh, Marcel Lennartz en Nana Esi TBA) op donderdag 16/05/2024 om 18.00u in de bibliotheek van Sint Lucas Antwerpen, Van Schoonbekestraat 143, B-2018 Antwerpen


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.