fbpx

Arts in Society Award

Kick Off 6de editie & Slotevent editie 2019

AANDACHT: De Kick Off / Slotevent van ARTS IN SOCIETY AWARD op 19 maart te Sint Lucas Antwerpen wordt geannuleerd. We volgen het advies van de overheid samen met Cera en Dēmos om alle evenementen uit te stellen. We doen dit om ieders gezondheid te waarborgen en denken daarbij aan de meest kwetsbaren onder ons. Een nieuwe datum voor het event wordt geprikt van zodra er meer duidelijkheid is omtrent het Coronavirus. Tot binnenkort!

Kom op donderdag 19 maart naar het slotevent van de editie van de Arts in Society Award 2019 en naar de kick off van de editie van 2020! Tijdens dit event blikken Cera, Demos en kunsthogescholen in Vlaanderen en Brussel terug op de geslaagde editie van vorig jaar. Tegelijk vieren we de nieuwe editie van Arts in Society Award 2020 met een feestelijke kick off!

13 kunstprojecten werden geselecteerd voor de 6de editie van Arts in Society Award.
De weerhouden projecten starten vanaf januari 2020 en lopen ten laatste in december 2020 af. Een selectiecommissie boog zich in december van vorig jaar over de verschillende ingediende dossiers. 

De projectoproep van Arts in Society Award stimuleert jonge kunstenaars in verschillende disciplines om een participatief kunstproject te ontwikkelen dat inspeelt op een maatschappelijke uitdaging. Cera en Demos werken hiervoor sinds 2018 samen via gedeelde ambities om een maatschappelijke impact te realiseren in het domein Kunst en Cultuur.

Bij de gekozen projecten zijn in totaal 21 kunstenaars, 6 kunsthogescholen en 18 partnerorganisaties betrokken waaronder het project Graphic storytelling van master studente Esther Weidenbaum. 
Esther gaat aan de slag met gedichten van Mahmoud Darwish en wil deze grafisch vertalen met nieuwkomers.
Partnerorganisatie: De Connectie
Promotor : docent Robin Vanbesien

Arts in Society Award is een samenwerking van de coöperatie Cera, kenniscentrum Dēmos en acht kunsthogescholen: KASK & Conservatorium / School of Arts HoGent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, LUCA School of Arts, PXL-MAD School of Arts, RITSC, Koninklijk Conservatorium Brussel en Sint Lucas Antwerpen.


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.