fbpx

Grave buurt, die Markgrave buurt

De omgeving van onze nieuwe campus heeft heel wat te bieden. Maar wij ook natuurlijk. Buurtbewoners zijn hier dus meer dan welkom, om eens binnen te kijken, een ei te lenen of ideeën uit te wisselen. Dat gaat hier creatief knallen in de Van Schoonbekestraat.

Getest en goedgekeurd: hotspots in de buurt

Café Kamiel

Goeie koffie, gratis wifi en een XL terras: buurtlieveling Kamiel heeft àlles voor een creatieve brainstorm. En een goedgevulde maag, want elke donderdag eet je hier spaghetti à volonté (hoera voor de portemonnee). Maak kennis met Kamiel.

Lara kookt voor u

Je buik vol van die eeuwige kotnoedels of geen zin in wat de pot thuis schaft? Straatbewoner Lara kookt voor u en ze doet dat biologisch en lokaal. Loop zeker eens binnen in haar buurtwinkel voor een portie lekker & gezond. , of bezoek de website.

Hof Van Leysen

Nood aan wat groen? Wij zitten hier lekker strategisch met 3 parken binnen voetbereik. Ideaal voor een frisse neus na een hele dag in de zeefdrukdampen of om je boom-teken-skills te verbeteren. Wandel gewoon de hoek om richting Hof Van Leysen.

Heb je een nieuw of nog beter adresje ontdekt, laat het ons weten op info.sintlucas@kdg.be

#Markgrave

Druk zelf mee je stempel op het Instagrambeeld van de campusbuurt. Hashtaggen maar…

Wie echt grondig wil inburgeren in de buurt kan zich aansluiten bij de plaatselijke Facebookgroep.
Tussen de verdwaalde poezen en poëzie vind je er heel wat handige tips van locals.

Aan alle buurtbewoners: zullen we het hier samen nog wat leuker maken? 

De sfeer zit er al dik in, hier in de Markgravebuurt. Maar we willen daar natuurlijk nog een schepje bovenop doen. Met creatieve initiatieven en een shotje verbeelding in het straatbeeld. Wij zijn namelijk superblij met al onze nieuwe buren en willen dat dat in de andere richting ook zo is. Ben je student, docent, buurtbewoner of –organisatie en heb je een zot idee om de wijk nog mooier en leuker te maken? Kom eens babbelen of stuur ons een mailtje. 


Ook interessant

Studeren in Antwerpen

We maken je leven als student in Antwerpen zo makkelijk en plezant mogelijk. Op zoek naar een kot, werkruimte of een studentenjob? Deze organisaties helpen je verder.

Infodagen en open lessen

Je kan heel deze site lezen, maar uiteindelijk wil je toch vooral de campus met je eigen ogen zien, de sfeer opsnuiven of een les volgen. Zet alvast deze infodagen en open lessen in je agenda.

Kalender

Er valt altijd wat te zien en te beleven op en rond onze campus. Van expo’s in onze showroom tot inspirerende lezingen. Vul alvast je agenda.

Vlot naar Sint Lucas

Onze campus is vlot bereikbaar. Met de fiets of openbaar vervoer. Je geraakt er zo.