Menu Sluiten

Residenties

AIR ANTWERPEN SIERRE

Een uitwisselingsprogramma van Sint Lucas Antwerpen en ECAV Sierre, in samenwerking met AIR Antwerpen.

In januari 2012 startte Sint Lucas Antwerpen (SLA) in samenwerking met AIR Antwerpen een residentieuitwisseling op met Ecole Cantonale d’Art du Valais (ECAV) en de Fondation Chateau Mercier te Sierre

Deze residentieuitwisseling zal het mogelijk maken om elk jaar één aan SLA afgestudeerde jonge beeldende kunstenaar drie maanden in Sierre te laten doorbrengen. Daarnaast wordt ook elk jaar een ECAV Sierre alumni uitgenodigd voor een residentie in AIR Antwerpen en een tentoonstelling in SLA.

Sierre is een wijnbouwstadje gelegen in het kanton Valais/Wallis te midden van een spectaculair Alpenlandschap. Grote steden als Lausanne en Bern liggen op  amper  een uur van de school. De residentieperiode van de geselecteerde kunstenaar loopt samen met die van 3 andere internationale kunstenaars die deel uitmaken van het residentieprogramma van ECAV.

De focus van dit residentieproject ligt op beeldende en audiovisuele kunsten en is toegankelijk voor studenten die bij Sint Lucas Antwerpen afgestudeerd zijn in de Master.

Volgende studenten werden geselecteerd voor het residentieproject in Sierre:
2012 Elisabeth De Laet (alumnus Vrije kunsten en manama)
2013 Sarah Hendrickx (alumnus Vrije kunsten en manama)
2014 Jane Coppin (master studente Vrije kunsten)
2015 Isabel Fredeus (alumnus Vrije Kunsten)
2016 Hanne Van Dyck (master studente Vrije Kunsten) 

Geïnteresseerd? 

Voor de residentie kunnen afgestudeerde masterstudenten van Sint Lucas Antwerpen hun kandidatuur indienen. Kandidaturen moeten in het Engels opgesteld zijn en bestaan uit:

Kandidaturen moeten elektronisch ingediend worden bij Laura Braspenning coördinator internationale zaken Sint Lucas Antwerpen EN bij Alan Quireyns artistiek directeur Air Antwerpen. 

Ieder jaar wordt er een nieuwe oproep gelanceerd. Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief onderaan deze pagina om deze oproep niet te missen. 

Nieuws & agenda
Meer