fbpx

Internet der dingen

WTF IOT

Opdracht

In het eerste semester van het derde jaar werkt de hele klas samen aan een groepsexpo waar ze elk een project voor maken. Voor het academiejaar 2018-2019 was het opgelegde thema het ‘internet der dingen’. Naast het werk dat de studenten elk afzonderlijk maakten voor de expo, verzorgden enkele studenten een uitgedachte grafische identiteit voor het project dat kon gebruikt worden voor posters en digitale media. Ook dienden ze na te denken hoe hun identiteit kon toegepast worden op een scenografisch concept dat de ruimte op de avond zelf karakter gaf.

Project

Voor het ontwerp van de posters gingen studenten Anneke Verheyen en Marjolein van Herck aan de slag met een simpel idee dat ze grondig uitvoerden. Elke poster is een zoom in van een grotere poster waardoor ze een in totaal 9 posters hadden. Er werd gewerkt met typische interface kleuren als grijs en blauw en referenties naar online lezen en verwerken van informatie.

Omdat er geen budget was om de campagne van de expo echt in druk te brengen en het ging om een expo over de digitale wereld werd de hele campagne fictief online gevoerd. De studenten maakten mock-ups van hun affiches in de stad en gingen die nadien posten op sociale media om op die manier een zo groot mogelijk publiek te bereiken.

Bij wijze van simpele scenografische ingreep deelden de studenten de ruimte in met blauwe tape op allerlei verschillende manieren. Elk project kreeg een eigen eiland dat genummerd werd. Aan de inkomhal kon je een grondplan vinden met een korte beschrijving van elk project.Studenten

Grafische identiteit: Anneke Verheyen, Marjolein van Herck
Scenografie, digitale media en mock-ups: de hele groep Bachelor 3 grafische vormgeving

Docenten

Lauren Grusenmeyer, Werner Van Dermeersch en Livin Mentens


Meer projecten


Also useful to know

Studying in Antwerp

We make your life as a student in Antwerp as easy and fun as possible. A dry roof over your head? A great student job?
We’ve got your back.

Info days

You can read through this entire site, of course. Or you can also just drop by on campus. To study our students and lecturers in person. Make a note of these info days in your diary.

Calendar

There’s always something to see and experience at and around our campus. From cool workshops to inspiring exhibitions. Take a look and book your dates now.

Getting to Sint Lucas Antwerpen quickly and easily

Our brand new headquarters is super cool and super easy to reach. By bike or public transport. On foot, scooter or skates: you’ll get here in no time.