fbpx

Fifty Years of Film Speech

Elke sms die we ontvangen, elk Facebook-evenement dat we bijwonen en elke internetzoekopdracht die we doen, wordt voor eeuwig vastgelegd. Het is alsof ons bestaan kan worden teruggebracht tot een eindeloze stroom van nummers. Wat als we deze gegevens konden visualiseren en patronen in de chaos konden ontdekken?

Opdracht

Een workshop voor ontwerpers die nog geen kennis maakten met NodeBox en datavisualisatie. We leerden gegevens anders te bekijken en kregen inzicht in het maken van nieuwe en interessante ontwerpen. Gegevens nemen je leven over. Het is tijd om controle te nemen.

Project

In de laatste helft van de eeuw is de taal die in de bioscoop wordt gebruikt behoorlijk veranderd. Ondertitels van honderden van de meest populaire films van 1952 tot 2012 onthullen veranderingen in spraak, waarden en cultuur.

Het team analyseerde de hele dialoog van de 500 topfilms van 1962 tot 2012 met behulp van aangepaste Ruby-scripts en de Pattern Python-bibliotheek.

De visualisatie toont de evolutie van de meest interessante woorden als geluidsgolven. Het volume van de geluidsgolf laat zien hoe populair het woord was in films uit die tijd.

Tijdens deze workshop gebruikten we een nieuwe tool die zeer geschikt is voor het visualiseren van gegevens. Via een visuele op knooppunt gebaseerde aanpak creëerden we interessante en unieke visualisaties die variëren en reageren op verschillende invoer.

We leerden hoe we gegevens kunnen vastleggen, voorbereiden, visualiseren en verfijnen. Het eindresultaat was een poster met een visualisatie rond een zelfgekozen thema.

Student

Jonas Lekevicius, Juste Ziliute en Augustinas Paukste

Docenten

Frederik De Bleser

Meer projecten


Also useful to know

Studying in Antwerp

We make your life as a student in Antwerp as easy and fun as possible. A dry roof over your head? A great student job?
We’ve got your back.

Info days

You can read through this entire site, of course. Or you can also just drop by on campus. To study our students and lecturers in person. Make a note of these info days in your diary.

Calendar

There’s always something to see and experience at and around our campus. From cool workshops to inspiring exhibitions. Take a look and book your dates now.

Getting to Sint Lucas Antwerpen quickly and easily

Our brand new headquarters is super cool and super easy to reach. By bike or public transport. On foot, scooter or skates: you’ll get here in no time.