Toelatingsvoorwaarden

Aan een aantal opleidingen van Sint Lucas Antwerpen zijn toelatingsvoorwaarden verbonden.
Motivatie is de belangrijkste.

Voor al onze opleidingen heb je sowieso veel goesting nodig. Voor een aantal opleidingen gelden een aantal toelatingsvoorwaarden, zoals deelname aan de toelatingsproef, diploma- en taalvoorwaarden. Bekijk de checklist voor de studie van je dromen.

Toelatingsvoorwaarden per opleiding

Maak hier eerst je keuze.

Voorwaarden Bachelor Audiovisuele Technieken – fotografie

Voorwaarden Premaster Beeldende Kunsten

je hebt :
– een professioneel bachelordiploma in de beeldende kunsten of
– een academisch bachelordiploma kunsten of
– een masterdiploma niet-kunsten
je voldoet aan de taalvoorwaarde
je slaagt voor het intakegesprek (beoordeling van het artistiek portfolio)

Lees meer over onze Premaster Beeldende Kunsten.  

Voorwaarden Master Beeldende Kunsten

Je hebt een academisch bachelordiploma beeldende kunsten of je bent geslaagd voor de premaster
Je hebt een diploma uit het Nederlandstalig onderwijs of een taalcertificaat Nederlands A1 conform het Europese referentiekader voor Moderne Vreemde Talen
Je kan aantonen dat je het taalniveau B1 Engels beheerst
Je slaagt voor het artistieke toelatingsgesprek (beoordeling van het artistiek portfolio en jouw motivatie voor het traject)
Bij jouw aanmelding kies je voor één van de vier trajecten. Voor de toegepaste en autonome trajecten is er geen limiet, de twee laboratoria zijn uitsluitend Engelstalig en er is plaats voor maximaal 10 personen. 

Requirements Advanced Master of Research in Art & Design

The Advanced Master of Research in Art and Design is intended for candidates with a master’s degree or an equivalent qualification. Holders of both masters in visual arts or design and other subjects with artistic practice can apply with a portfolio, a letter of motivation, and a research proposal.
The maximum number of participants is 12. Applications will be reviewed on a continuous basis. Due to the limited number of participants, you are highly encouraged to submit your application file at your earliest convenience. Upon receipt of your application, you will be invited for an admission interview.

Read more information about our Advanced Master in Research of Art & Design 

De toelatingsproef voor academische bacheloropleidingen: geen hindernis, wel een voorwaarde.

De toelatingsproef, die is er omdat we het belangrijk vinden dat je op de juiste manier aan de juiste opleiding begint. Zo kunnen we nadien samen het jaar invliegen en in de juiste richting.

De toelatingsproef bestaat uit een thuisopdracht, een studio opdracht en een goed gesprek. Noteer alvast deze data in je agenda : 2 of 3 juli 2019, 29 of 30 augustus 2019.

De thuisopdracht

Na registratie voor de toelatingsproef, landt er een eerste creatieve uitdaging in je mailbox. Die werk je thuis uit en breng je mee op de dag van de toelatingsproef. Zin om erin te vliegen?
Vraag meteen je opdracht aan.

De Studio opdracht

Ook op de dag van de toelatingsproef zetten we je aan het werk. Wat die studio-opdracht precies inhoudt, is nog een verrassing, maar… breng zeker je tekengerief, fototoestel en ander creatief materiaal mee. Prik een datum voor jouw toelatingsproef.

3. Een goed gesprek

We willen graag weten wie jij bent, wat je inspireert en wat je hoopt te vinden bij Sint Lucas Antwerpen. Dat vissen we uit tijdens deze babbel, aan de hand van je thuis- en studio-opdracht. Zo maak jij meteen ook live kennis met een paar toekomstige docenten.

Word Sint Lucas-student in enkele stappen