Menu Sluiten

UPLOAD DOWNTOWN

UPLOAD DOWNTOWN

UPLOAD DOWNTOWN is an initiative of Michel Van Beirendonck, Reg Herygers, Ben Boliau & Arpaïs Du Bois and is supported by St Lucas school of arts Antwerp and the Karel de Grote Hogeschool.

Links naar de vorige UPLOAD DOWNTOWN edities

UPLOAD DOWNTOWN 14 De kunststudent verwarmen met hot én cool stuff? Dat kan! Upload Downtown draait de radiatoren op maximum voor 120 minuten 'super chaud’: kunst, film en design. Thermo-graphic stralers, advertising blankets en blokken illustratief zullen knetteren en vlammen; dat wordt gekoeld met frozen Arthouse classics en Nouvelle Vague on the rocks. Voor wie dus houdt van steamy-sweaty maar ook van ice-cream cold...

UPLOAD DOWNTOWN 13 Zoals een dozijn keer eerder zweeft Upload Downtown-Airlines door de regionen van kunst, film en design. Wij voorspellen een arty-cumulus (multidisciplinaire stapelwolken) en garanderen turbulentie: de stroming loopt niet netjes gelaagd maar verplaatst zich in wervels…
Geen vaste bestemming maar een onvoorspelbare reis door bewolkt en blauwe hemelse filmpjes en fragmenten. Voor wie houdt van ‘loops’, onder de radar, atmosferische convectie of vrije val.

UPLOAD DOWNTOWN 12 The sky is blue and the birds are singing: we want you’ in de Upload Downtown Garden of Delights. Opnieuw staan er geanimeerde blaadjes en bloesem-kortfilmfragmenten in een kunstzinnige knop. Er is volop lentebries en -vroeg op het jaar- kan er al geoogst worden: een exquise assortiment van knapperig grafisch, reclame-fresh en illustratief fruitig rijpt 1,5 uur onder het label ‘delicatesse’. Herontdek de smaak van forbidden fruits of sip aan de zoete nectar van typo, images & sound. Birds and bees, flowers and trees… moon upperbove.

UPLOAD DOWNTOWN 11 Upload Downtown pronkt nogmaals met fonkelend kralensnoer: grafisch saffier, illustratieve robijnen, kortfilmparels, 24-karaats animaties, documentaire medaillons en plastic-fantastic-trash. Vergeet de crownjewels. Wij gaan voor bling bling schmück! Rob the jewelstore!

UPLOAD DOWNTOWN 10 Upload Downtown #10 dekt op 22 april de tafels en zet tien kaarsen in de zilveren kandelaar! Op het menu: voorgesneden lapjes interview, grafiek, illustratie, animatie, kortfilm en videokunst voor vegetarische, kannibalistische en andere film-o-fielen. Succulente snoep voor de ogen en oren dus, die evenwel soms zuur zal doen opbreken, en als digestif om 22.30u een fantastische After Party (D'offis - Waalse Kaai 28, 2000 Antwerpen )!

UPLOAD DOWNTOWN 9 Upload Downtown #9 herfst en wintert er duchtig op los. Na een heerlijke nazomer zijn de beeldschuren weer propvol gevuld. Sint Lucas Antwerpen zet die schuurdeuren wijdopen en compileert weerom een avondvullend goed en warm geregeld: oud-nieuw, klassiek tg cult, arty-farty vs party en ook 'Oh Ja! -die waren-we-vergeten!’ Een anderhalf uur puur cultuur in een kunstzinnige 'walk on the wild side'. No dealer, no drugs!

UPLOAD DOWNTOWN 8 Upload Downtown #8 is écht iets voor visuele veelvraten, en propt voor deze inmiddels al achtste editie weer aardig wat tussen de buns. Hard afgebakken met zwart/wit zaadjes op de korst presenteert Sint Lucas Antwerpen een sappige, halfgare en bloedrode hoofdmoot, opgefrist door knapperig, grafisch groen en afgewerkt met een sneetje smeuïge illustratie: blauw, geel en vooral teveel.

UPLOAD DOWNTOWN 7 de najaarseditie van Upload Downtown (7comingUp) blinkt als een puberende psycho-billy beehive crème brulée-carré op een gladgeschoren hoofd! In kapsalon des réfuses wordt er kort geknipt, smart gefönd en verbeeldend gespoeld op maat van de permanente kunstcliënt.

UPLOAD DOWNTOWN 6 na de uitzonderlijke Pietch-Black-editie (november 2012) duikt Upload Downtown terug in de 'centrifuge'! Met middelpuntvliegende kracht krijg je in 90 minuten een fijne en diverse selectie filmfragmenten; clips, shorts en interviews uit de wereld van advertising, graphic design, kunst en cultuur.

UPLOAD DOWNTOWN 5 gaat voor zijn vijfde editie pitch black: de Belgische premiere van de 'integrale' documentaire 'Alles Moet Nieuw' , over leven en werk van Piet Zwart (1885-1977): binnenhuisarchitect, industrieel vormgever, reclametypograaf, fotograaf, criticus, docent en door de BNO uitgeroepen als 'ontwerper van de 20ste eeuw'. Zwart noemde zichzelf 'typotect' (typograaf en architect) en was vernieuwend, eigenzinnig en zo veelzijdig. Maak in 75 minuten kennis met Bruynzeel- keukens en potloden, postzegels en Berkel-advertenties. Aan UD6 wordt ondertussen hard gewerkt; we halen dan de roller coaster weer van stal, met een veelheid aan kortfilms, fragmenten, interviews, animaties etc.

UPLOAD DOWNTOWN 4 is een achtbaan doorheen het kunstlandschap en wil meer zijn dan een louter amusante, anderhalf uur durende scenic-ride. Deze compilatie-coastertrain (van filmfragmenten, interviews, animaties, kortfilms en video-art) schuwt geen loops uit de avant-garde en kronkelt langs een wereld van advertising, graphic design en cultuur. Nu eens traag klimmend, dan weer met een rotvaart de diepte in voor die visuele vlinders in de buik.

UPLOAD DOWNTOWN 3 is een anderhalf uur durende bumper-to-bumper embouteillage van kortfilms en filmfragmenten met kunstzinnige inslag. Wars van wat hip of hot is, voert deze flitsende montage van cult-klassiekers, confronterende interviews, grensverleggende animatie en postmodern Youtube geweld je mee op een Lost Highway naar de Darkness on The Edge of Town. Op het einde van de rit is je tank beslist weer gevuld met inspiratie, en blijven genreconventies (én netvliezen) perte totale achter.

UPLOAD DOWNTOWN 2 is een 100 minuten primavera kunstzinnig gebakken ‘pizza frutti di tutti’: met een bodem van animatie-, interview-, en (kort)filmfragmenten uit de wereld van grafisch ontwerp, reclame, illustratie en beeldende kunsten.

UPLOAD DOWNTOWN 1 is een compilatieprogramma geplukt uit de wereld van grafisch ontwerp, reclame en illustratie.

Gerelateerde berichten
UPLOAD DOWNTOWN 14
UPLOAD DOWNTOWN 14

29/11/2017

Gepost op 14/09/2017
UPLOAD DOWNTOWN #13
UPLOAD DOWNTOWN #13

29/03/2017

Gepost op 31/01/2017
UPLOAD DOWNTOWN 12
UPLOAD DOWNTOWN 12

20/04/2016

Gepost op 20/01/2016
UPLOAD DOWNTOWN #11
UPLOAD DOWNTOWN #11

16/12/2015

Gepost op 17/11/2015
Upload Downtown 9
Upload Downtown 9

19/11/2014

Gepost op 19/09/2014
Upload Downtown 7
Upload Downtown 7

20/11/2013

Gepost op 22/10/2013
Upload Downtown 5 in DSMagazine
Upload Downtown 5 in DSMagazine
Gepost op 12/03/2013
How to play Darts
How to play Darts

The making of the Upload Downtown poster

Gepost op 6/03/2013
UPLOAD DOWNTOWN
UPLOAD DOWNTOWN

06/03/2013

Gepost op 8/02/2013
Meer