Menu Sluiten

Contact

Campus Congres

Campus Congres

Ligging
Kerkstraat 45
2060 Antwerpen
T 03 235 89 56

Bereikbaarheid
Binnen Antwerpen is campus Congres centraal gelegen: op amper een kwartier loopafstand van het Centraal Station en de Rooseveltplaats en op honderd meter van haltes van de bus- en tramlijnen 3, 5, 6, 9, 10, 24 en de streeklijnen richting Turnhout. Parkeren in de buurt is geen evidentie. Er is een veilige fietsenstalling voorhanden.

Gebouwen
Campus Congres bestaat uit één gebouw met vooraan een tentoonstellingsruimte, een keuken en toiletten. Achteraan vind je de verschillende ateliers.

Fietsenstalling
De fietsenstalling bevindt zich in de Constitutiestraat, toegang via de poort van nummer 93. Er is géén rechtstreekse verbinding tussen de fietsenstalling en de campusgebouwen. Fietsen mogen nooit tegen de gevel van het gebouw Kerkstraat 45 worden geplaatst, noch in het gebouw. Er zal regelmatig controle worden uitgevoerd: verkeerd gestalde fietsen kunnen verwijderd worden.

Toegang
Zowel het gebouw als de fietsenstalling zijn uitgerust met een toegangscontrole. Wanneer je je studentenkaart voor de lezer houdt, wordt het slot automatisch ontgrendeld. Het systeem werkt enkel op lesdagen tussen 8.30 en 22 uur. Buiten deze uren en tijdens weekends, feestdagen en vakantiedagen kan je niet in het gebouw. Na 22 uur doet de huisbewaarder nog een laatste ronde. Niemand mag zich daarna nog in de ateliers bevinden.

Dagindeling
De lesuren vinden plaats tussen 9 en 19 uur en duren 60 minuten. Ze beginnen altijd op het uur. Pauzes kunnen vrij genomen worden in afspraak met de docent.
 Middagpauze: 12 tot 13 uur of 13 tot 14 uur.

Roken
In het kader van de wetgeving op het roken in openbare gebouwen en voor de veiligheid (licht ontvlambare producten) mag er absoluut niet gerookt worden in de hele campus. Roken mag enkel buiten op straat!

Studentencafetaria
Er is een zeer beperkte service voorzien op campus Congres. Er staan automaten met frisdranken, versnaperingen en warme dranken. In de onmiddellijke omgeving van de campus vind je een ruime keuze aan broodjes en andere hongerstillers.

Secretariaat en ontvangst
Alle secretariaatswerkzaamheden zijn gelokaliseerd op de departementale hoofdzetel. Aangezien daar ook de lessen algemeen vormende opleidingsonderdelen en modeltekenen plaatsvinden, kan je op die momenten meestal terecht op het studentensecretariaat.
Er is elke woensdagvoormiddag iemand van het secretariaat aanwezig op campus Congres.

Draadloos netwerk
Hoe inloggen op het draadloos netwerk:

Atelier nieuwe media
Dit atelier kan enkel worden gebruikt onder begeleiding van een docent. Eten of drinken in dit lokaal zijn absoluut taboe.

Printen
Campus Congres beschikt ook over een printer voor grote formaten (A2+A0). Contactpersoon : Johan Luyckx

Brandpreventie en evacuatieprocedure
Elke student wordt verondersteld kennis genomen te hebben van zowel de veiligheidsbrochure als van de evacuatieprocedure. Richtlijnen in geval van brand zijn in alle gebouwen en lokalen opgehangen. Iedereen wordt verondersteld de inhoud te kennen.
Belangrijk is:

De volledige campus is rookvrij. Er mag bij wet noch in de
gebouwen noch in de buitenruimten gerookt worden. Zie ook de ‘Welzijnsbrochure’ die je bij het aanvang van het academiejaar ontvangt.

Afval
Sinds 1 april 1998 wordt in Antwerpen het huisvuil selectief opgehaald. De milieudienst is zeer streng en kijkt scherp toe op de naleving van het reglement. Vandaar dat in alle lokalen en gangen de volgende regeling geldt:
Kerkstraat 45

Boven elke vuilniscontainer hangen duidelijke richtlijnen. In het belang van het milieu vragen we met aandrang deze stipt op te volgen.

Nieuws & agenda
Studiekiezer 2014
Studiekiezer 2014
Gepost op 9/01/2014
Openlesdag
Openlesdag

Woensdag 24 april

24/04/2013

Gepost op 19/03/2013
SHOWROOM PRESENTS KAREN VERMEREN
SHOWROOM PRESENTS KAREN VERMEREN

24/04/2013

Gepost op 11/03/2013
Meer