Menu Sluiten

Master in de Beeldende Kunsten

Vrije Kunsten

VRIJE KUNSTEN
EEN ARTISTIEKE POSITIE EN PERSOONLIJK STANDPUNT

Studiefiche

In de master afstudeerrichting Vrije Kunsten Sint Lucas Antwerpen ligt de focus op het ontwikkelen van een zelfbewuste en kritische praktijk als kunstenaar. In deze finale fase van het studietraject Vrije Kunsten krijg je de kans om de persoonlijke beeldtaal die je tijdens de Bachelorjaren hebt ontwikkeld tot volle wasdom te laten komen en ermee naar buiten te treden. Tijdens dit proces wordt evenveel aandacht besteed aan creatie als aan reflectie, onderzoek en presentatie.

Sint Lucas Antwerpen reikt een platform aan waarop je als student naar de toekomst kan blikken. Je wordt gestimuleerd om het parcours dat je tijdens de bachelor hebt afgelegd met een sterk persoonlijk statement te bekronen. Je wordt aangespoord om je toekomstige positie als kunstenaar in alle precisie te articuleren, zowel in relatie tot de wereld van de kunst als tot de bredere maatschappelijke, politieke en sociale context waarbinnen je zal handelen en werken.

In de master afstudeerrichting Vrije Kunsten komen alle studenten samen in één open studio. Je kiest zelf het medium, het materiaal, de techniek of dimensie die je het geschiktst lijken om je ideeën uit te drukken. Je individuele project staat centraal en wordt intensief omkaderd door individuele werkgesprekken, collectieve toonmomenten en publieke tentoonstellingen.

Parallel met de MA-Studio Vrije Kunsten kunnen studenten kiezen uit een ruim en gediversifieerd aanbod van Masterclasses en workshops. Docenten of gastdocenten uit binnen- en buitenland (kunstenaars of theoretici) worden, telkens voor een korte periode, uitgenodigd om een specifieke problematiek in de hedendaagse kunst te thematiseren en werkzaam te maken. Zo krijg je de mogelijkheid om door intensieve en geconcentreerde onderdompeling in de materie een eigen standpunt te verwerven ten overstaan van prangende hedendaagse vraagstukken, zowel op het vlak van de theorie als van de praktijk.

Nieuws & agenda
Manoeuvres
Manoeuvres

Expo Masters Vrije Kunsten

15/02/2019

Gepost op 5/02/2019
Hortus Conclusus / Enclosed Garden
Hortus Conclusus / Enclosed Garden

Expo by Ellie Calis & Isabel Fredeus

Gepost op 17/01/2017
No Blossom No Moonlight
No Blossom No Moonlight

11/09/2015 › 06/12/2015

Gepost op 8/09/2015
Meer