Menu Sluiten

Academische bachelor in de Beeldende Kunsten

Studio data

STUDIO DATA
code en ontwerp

Hoe kan jij via de visuele presentatie van data een cruciale rol gaan spelen bij het vormgeven van opinies, beleid en besluitvorming in onze steeds globalere samenleving? 

In de huidige maatschappij is er een grote nood aan professionals die een brug kunnen slaan tussen design en technologie. Denk daarbij aan slimme apps, gebruikersinterfaces voor zelfrijdende auto’s, datavisualisaties in een online krant of automatische ontwerpsystemen voor bedrijven. Daarom is er een grote nood aan mensen die innovatieve oplossingen kunnen bedenken waarbij creativiteit en technologie centraal staan.  

Studio data is een nieuwe opleiding waar we ontwerpen met code. Je leert de klassieke ingrediënten van ontwerp (tekenen, kleur, compositie, vorm) en de praktijk van het programmeren. De opleiding reikt verder door ook hedendaagse ontwikkelingen als artificiële intelligentie, machine learning (computers die leren uit voorbeeld) en physical computing (digitale systemen gelinkt aan de analoge wereld) te benaderen als creatieve tools. Als bestaande tools ontoereikend zijn leren we hoe je je eigen tools kan bouwen om baanbrekende ontwerpen te maken. Studio data hangt niet vast aan één technologie; we leren je de basis van een waaier aan technologieën zodat je zelf aan de slag kan met het web, mobile, VR/AR, artificiële intelligentie, ... 

Hier vind je meer info over de opleidingsonderdelen van het 1ste jaar bachelor (ECTS-fiche)

Info over de toelatingsproef
Hoe schrijf je in

Coördinator Studio data : Frederik De Bleser

Nieuws & agenda
Black Art in Europe: Liberation and Resistance
Black Art in Europe: Liberation and Resistance

Black History Month Antwerp International Conference

27/03/2019

Gepost op 25/03/2019
#GLEASONSCORE 7
#GLEASONSCORE 7

Expo Patrick Verbeeck

Gepost op 25/03/2019
EXIT 16
EXIT 16

Groepstentoonstelling Studio kunst BA3

28/03/2019 › 31/03/2019

Gepost op 25/03/2019
Meer