Menu Sluiten

Academische bachelor in de Beeldende Kunsten

Studio data

STUDIO DATA
code en ontwerp

Hoe kan jij via de visuele presentatie van data een cruciale rol gaan spelen bij het vormgeven van opinies, beleid en besluitvorming in onze steeds globalere samenleving? 

In de huidige maatschappij is er een grote nood aan professionals die een brug kunnen slaan tussen design en technologie. Denk daarbij aan slimme apps, gebruikersinterfaces voor zelfrijdende auto’s, datavisualisaties in een online krant of automatische ontwerpsystemen voor bedrijven. Daarom is er een grote nood aan mensen die innovatieve oplossingen kunnen bedenken waarbij creativiteit en technologie centraal staan.  

Studio data is een nieuwe opleiding waar we ontwerpen met code. Je leert de klassieke ingrediënten van ontwerp (tekenen, kleur, compositie, vorm) en de praktijk van het programmeren. De opleiding reikt verder door ook hedendaagse ontwikkelingen als artificiële intelligentie, machine learning (computers die leren uit voorbeeld) en physical computing (digitale systemen gelinkt aan de analoge wereld) te benaderen als creatieve tools. Als bestaande tools ontoereikend zijn leren we hoe je je eigen tools kan bouwen om baanbrekende ontwerpen te maken. Studio data hangt niet vast aan één technologie; we leren je de basis van een waaier aan technologieën zodat je zelf aan de slag kan met het web, mobile, VR/AR, artificiële intelligentie, ... 

Hier vind je meer info over de opleidingsonderdelen van het 1ste jaar bachelor (ECTS-fiche)

Info over de toelatingsproef
Hoe schrijf je in

Coördinator Studio data : Frederik De Bleser

Nieuws & agenda
Manoeuvres
Manoeuvres

Expo Masters Vrije Kunsten

15/02/2019

Gepost op 5/02/2019
The International Alliance
The International Alliance

31/01/2019 › 02/02/2019

Gepost op 31/01/2019
Michaela Frühwirth
Michaela Frühwirth

Lezing Horizontal Drawing

21/02/2019

Gepost op 30/01/2019
Meer