Menu Sluiten

Academische bachelor in de Beeldende Kunsten

Studio communicatie ontwerp

STUDIO COMMUNICATIE ONTWERP
concept en beleving

Welke bijdrage wil jij via communicatie design, een van de krachtigste en alomtegenwoordige vormen van ontwerp, leveren in de wereld van vandaag?  

Communicatie is het overbrengen van een boodschap via tekst en/of beeld. Het kan een reclameboodschap, maar evengoed een informatieve of sensibiliserende boodschap zijn meestal met als doel een bepaald gedrag te stimuleren. De verschijningsvormen van communicatie zijn in principe eindeloos.  

Tot zover de theorie. In praktijk telt in de eerste plaats het idee. Natuurlijk moet je nadenken over de doelgroep, de strategie en de boodschap maar je moet ook zorgen dat je je kijker, luisteraar, volger… boeit. Dat je hem, of haar, meeneemt in een verhaal, in een beleving.  

In Studio communicatie vertrek je van een oprechte interesse in de mens. Je onderzoekt zijn gedrag en bedenkt verrassende concepten. Eens je die bedacht hebt moet je ze natuurlijk ook een gezicht geven. Je leeft je dus ook uit in beeldend onderzoek: vormgeven, illustreren, fotograferen... Jij bepaalt waar je boodschap het best tot z’n recht komt. Offline- online- en social media kunnen maar er is veel meer mogelijk in een wereld waar aandacht verdeeld is en disciplines overlappen. 

Het doel is om je tot onafhankelijke en creatieve (be)denker en ontwerper op te leiden. Je kan je vaardigheden inzetten op de creatieve markt, als ondernemende innovator en teamspeler op nationaal en internationaal niveau. Concreet heb je een heel breed speelveld van jobmogelijkheden. Onze alumni kan je terugvinden in diverse sectoren als art director, copywriter, grafisch ontwerper, creatief strateeg, fotograaf, editorial designer… 

Hier vind je meer info over de opleidingsonderdelen van het 1ste jaar bachelor (ECTS-fiche)

Info over de toelatingsproef
Hoe schrijf je in

Coördinator Studio communicatie ontwerp : Reg Herygers

Nieuws & agenda
Black Art in Europe: Liberation and Resistance
Black Art in Europe: Liberation and Resistance

Black History Month Antwerp International Conference

27/03/2019

Gepost op 25/03/2019
#GLEASONSCORE 7
#GLEASONSCORE 7

Expo Patrick Verbeeck

Gepost op 25/03/2019
EXIT 16
EXIT 16

Groepstentoonstelling Studio kunst BA3

28/03/2019 › 31/03/2019

Gepost op 25/03/2019
Meer