Menu Sluiten

Onderzoek in de Kunsten

Onderzoek in de kunsten


Sint Lucas Antwerpen kent als academische kunstopleiding een centrale rol toe aan onderzoek in de kunsten. Onderzoek speelt een belangrijke rol in het voeden en actualiseren van onderwijs. Onderzoek en onderwijs zijn bijgevolg nauw met elkaar verbonden. Deze verwevenheid impliceert dat zowel docenten als studenten betrokken zijn bij tal van projecten, masterclasses, workshops en congressen die gegenereerd worden vanuit onderzoek. Het artistiek onderzoek in Sint Lucas Antwerpen voltrekt zich steeds in een actueel, interdisciplinair en artistiek relevant kader.

Sint Lucas Antwerpen (Karel de Grote Hogeschool), Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (AP Hogeschool) en Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) zijn de drie Schools of Arts van de Associatie Antwerpen (AUHA). Samen  organiseren zij gemeenschappelijke masterclasses gerelateerd  aan onderzoek, aangeboden aan alle masterstudenten beeldende kunsten in Antwerpen. Verder worden ook  onderzoeksdagen, congressen, tentoonstellingen en tal van andere evenementen georganiseerd. Het Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA) verenigt de Universiteit Antwerpen met de drie School of Arts.

Op Sint Lucas zijn er 5 onderzoeksplatformen die mede de speerpunten vormen van het onderzoeksbeleid; zijn er 6 doctoraten in de kunsten lopende, en 7 verdedigde doctoraatsprojecten. Er is het onderzoekspublicatieplatform The YellowPress Periodical en – uniek in Vlaanderen – de Manama-opleiding: Master of Research in Art and Design.

Hoofd Onderzoek en Maatschappelijke Dienstverlening op Sint Lucas is dr. Petra Van Brabandt.

Contact & info: dr. in de kunsten Ruth Loos - Coördinator Onderzoek

Nieuws & agenda
Vaast Colson
Vaast Colson

Lezing Horizontal Drawing

04/04/2019

Gepost op 20/03/2019
Manoeuvres
Manoeuvres

Expo Masters Vrije Kunsten

15/02/2019

Gepost op 5/02/2019
ShareResearch#1
ShareResearch#1

25/02/2019

Gepost op 24/01/2019
Meer